Първата сензация на US Open е факт: Световната №124 шокира Халеп още на старта

от в 22:39 на 29.08.2022
Мартин Петков

Симона Халеп през април тази година направи сериозна крачка към своето завръщане в елита женския тенис, след като обедини сили с един от най-авторитетните тенис треньор и бивш дълголетен такъв на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу. Първите плодове на сътрудничеството помежду им дойдоха по време на Уимбълдън, когато румънката достигна полуфиналите, преди впоследствие бившата номер едно да демонстрира завидно ниво в хода на американското турне и триумфира с титлата на Канадския Мастърс, завръщайки се в световния топ 10.

С успеха си на надпреварата в Торонто двукратната шампионка от Шлема загатна, че е способна при участието си на Откритото първенство на САЩ да атакува своя първи ,,мейджър" трофей на твърда настилка, ала други бяха плановете на 20-годишната и световна номер 124 Дария Снигур, която тръгна от пресявките, а днес "хвърли бомбата" от началото на турнира и поднасяйки неочакваната изненада, отстрани седмата поставена в схемата след близо два часа на корта - 6:2 0:6 6:4. Посредством победата си квалификантката се класира напред в състезанието и очаква да срещне една измежду Магдалена Фрех и Ребека Марино.

Младата украинка показа завидно самочувствие на старта на двубоя и се възползва от бързата настилка в Ню Йорк, за да полети своебразно в дебютния четвърт час на сблъсъка, реализирайки два пробива, с които взе преднина от 3:0. Халеп опита да се противопостави и мигновено редуцира пасива си чрез рибрейк, ала скоро грешките от ракетата ѝ взеха връх и след като инкасира за трети последователен път изгуби подаването си, то Снигур се оказа достатъчно клинична в ключовите моменти, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част бившата номер едно бързо се реабилитира за допуснатите неточности, като извади на показ най-силните оръжия в репертоара си и се нуждаеше от по-малко от 20 минути, преди да вземе комфортен аванс от 4:0. Симона биваше безкомпромисна пред всяка открила ѝ се възможност да завърши атака си, докато световната номер 124 изглеждаше безпомощно на корта, от което бившата шампионка от Шлема се възползва и ѝ върза ,,геврек", възстановявайки равенството в отделните части.

В решителния трети сет грешките отново се завърнаха в играта на някогашната номер едно, ала до голяма степен те бяха плод на усърдната работа в защитен план, която предоставяше украинката, за да станем свидетели на крайно неочакван развой на събития, след като 20-годишната състезателка отрази брейкбол и поведе с два безответни пробива при 4:1. Снигур впоследствие бе близо до това да рухне и допусна да изгуби сериозна част от аванса си, ала демонстрира хладнокръвие присъщо на тенисистка с дълги години опит зад гърба си и първоначално пропиля два мачбола при начален удар на Халеп, преди на собствен сервис да сложи точка на спора, поднасяйки навярно най-голямата изненада от началото на Откритото първенство на САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата сензация на US Open е факт: Световната №124 шокира Халеп още на старта Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook