Рафа Надал: Коби беше голяма вдъхновение за всеки един спортист

от в 15:19 на 27.01.2020
Димитър Беловски

Рафа Надал победи Ник Кириос в един много интригуващ четирисетов двубой - 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4).

След успеха си, в интервю на корта пред Джон Макенроу, Надал сподели мислите си относно трагичната новина в света на спорта – смъртта на Коби Брайънт, който бе едва на 41 години. Брайънт загина при катастрофа с хеликоптера си заедно с 13-годишната си дъщеря Джана. Надал сложи и шапка на Lakers в знак на съчувствие.

„Събудих се сутринта с тази ужасна новина, наистина съм много тъжен. Той беше един от най-великите спортисти на нашето съвремие. Той наистина заслужава огромни аплодисменти, за това което постигна,“ започна Матадора.

Надал каза, че не е бил близък с Брайънт, но звездата на NBA Пол Гасол, който е добър приятел със световния №1 му е разказвал за него.

„Не сме прекарвали време заедно, но съм го срещал благодарение на Пол Гасол. Той имаше репутацията на един изключително дисциплиниран спортист, който се труди страшно много. Винаги искаше още, винаги искаше да покачи нивото си още,“ продължи Матадора.

„ Беше голямо вдъхновение за всеки един от света на спорта. Това е един от онези дни, за които би искал да забравиш, но той ще остане завинаги в съзнанието ни и в сърцата ни,“ каза Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа Надал: Коби беше голяма вдъхновение за всеки един спортист Димитър Беловски
Теми:  
коби брайънт | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook