Рафа се класира на четвъртфинал на Уимбълдън след ново безупречно представяне!

от в 17:29 на 08.07.2019
В
Рафа Надал продължава да впечатлява с чудовищната си форма през тази година на тревни кортове! Днес ,,Матадора" ,,прегази" Жоао Соуса, давайки му едва шест гейма за крайното 6:2 6:2 6:2. По този начин испанецът се класира за четвъртфиналите в Лондон, където той със сигурност ще се изправи срещу американец в лицето на Сам Куери или Тенис Сандгрен.

Рафа започна вихрено, като ударите му разполагаха със страхотна острота и висок интензитет, на който Соуса не бе способен да отговори през първите четири гейма на двубоя, в които португалецът дори не достигна и до дюс. Оттогава тенисистите вземаха подаванията си, което означаваше, че манакорецът се отдръпва в сетовете след 6:2.



Втората част започна отново с моментален пробив в полза на левичаря, който при 3:1 имаше и две поредни точки за двоен брейк, но в този момент Жоао демонстрира борбения си дух и измъкна сервис гейма си, запазвайки шансовете си в този сет. Надал обаче побърза да покоси надеждите на съперника си, изигравайки два безметежни сервис гейма, както и пробивайки отново, за да се доближи на сет от успеха.

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1148224978074124289

Последната част от мача започна изненадващо не с пробив в полза на Рафа, който все пак се реваншира и нанесе брейка в последвалия гейм след нова поредица от блестящо изиграни ситуации. Соуса се бореше и постоянно си подвикваше след всяка спечелена точка, но проблемът за португалеца бе, че спечелените от него точки бяха изключителна рядкост. Всъщност много по-често 69-тият в света вдигаше безпомощно ръце и не бе особено сигурен как може да се противопостави на ,,машината" от отсрещното поле.

https://twitter.com/TennisTV/status/1148232688559673347

Двукратният шампион на Уимбълдън, разбира се, ,,настъпваше газта" все повече и след нов пробив на своята сметка той поведе с 5:2 гейма за трети път в тази среща, а последният пробив бе затвърден и на нула, при това след директна точка от начален удар, която сложи край на мъченията на Соуса.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1148230111172399104

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа се класира на четвъртфинал на Уимбълдън след ново безупречно представяне! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook