Рафаел Надал надигра Миша Зверев и си осигури мач срещу Ник Кирьос

от в 06:43 на 27.02.2019
В
Рафа Надал се завърна на корта с победа срещу 31-годишния Миша Зверев с 6:3 6:3 и си гарантира среща срещу един от най-провокативните и интересни тенисисти в тура, Ник Кирьос.



С тази си загуба пък Миша продължи лошата си серия, без победа на сингъл, започнала от 15 август 2018 и явно и Акапулко няма да е мястото, където да запише първата си такава в последните 6 месеца.

През първата част двамата започнаха безпроблемно до почивката, но след нея дойде и единствения брейк в сета, а той беше за Рафа.

Това стана възможно след две изключителни отигравания на "Матадора" от бекхенд, на които Миша просто нямаше отговор.

Единствените трудности пък за Надал бяха в гейма му за 4:2, където той спасява брейкбол, но там в крайна сметка с ас успя да поведе, а в следващото си подаване и да затвори сета.

Във втората част испанецът можеше да поведе с брейк още във втория гейм, но добро излизане на мрежата завършило със силен удар над глава на Зверев предотврати неприятностите за него.

Двамата продължиха с лесните си сервис геймове, а до 3:3 повече изненади нямаше. Надал се движеше доста добре на корта, като поддържаше високо темпо на игра.

Темпо на което, 31-годишният Миша не можа да издържи и докато Рафа пласираше чудесно своите форхенди, такъв в аут от Зверев му отне сервис гейма за 4:3 и така даде аванс на съперника му.

Испанецът изпита леки трудности в следващото си подаване, но брейкът беше затвърден, а дори и повторен след невероятен минаващ от бекхенд, който "капарира" мястото на левичаря в следващия кръг.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100593785397018624?s=19

Надал и Кирьос са играли цели шест пъти досега, а балансът им е 3:3. Две от победите на Рафа са на клей и една на твърдия корт в Пекин, докато Ник има победи на Уимбълдън и в Синсинати, а последната му такава е през 2019 на демонстративен турнира в Сидни.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал надигра Миша Зверев и си осигури мач срещу Ник Кирьос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook