Рафаел Надал призна, че е обезпокоен заради коронавируса

от в 17:13 на 29.02.2020
Петър Колев


Рафаел Надал ще играе на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. на единично и на двойки. Бившият №1 ще играе двойки и на турнира в Индиън Уелс заедно със своя сънародник Марк Лопес, с когото спечели олимпийската титла на двойки през 2016 г. в Рио де Жанейро. Испанецът е печелил злато и на сингъл в Пекин през 2008 г. Той се надява да пристигне във възможно най-добра форма в Токио и да може да се състезава за ново златно отличие.



Епидемията от коронавирус поставя много страни в трудност, включително и Япония, където това лято ще бъдат проведени тазгодишните Олимпийски игри. "Надявам се ситуацията да бъде поставена под контрол, да се намери лек и да се сложи край на тази несигурност, тази лудост, този страх.", сподели Надал пред репортерите на турнира в Акапулко.

"Това е най-важното не само за Олимпийските игри, но и за цялото човечество. Олимпийските игри е едно от най-специалните събития в света. Уникално изживяване е да бъдеш там и смятам, че това е най-трудният за печелене турнир, тъй като имаш шанс да участваш в него два или три пъти по време на своята кариера.", допълни Матадора от Майорка.



"Нашите сегашни планове са да проведем Олимпийските и Параолимпийските игри по план.", изпълнителният директор на комитета Тоширо Муто каза пред пресата. "За момента ситуацията с епидемията от коронавирус е наистина трудна за прогнозиране, но ще вземем необходимите мерки, за да имаме едни безопасни Олимпийски и Параолимпийски игри."

Надал откри своя сезон с участие на отборния турнир ATP Cup и помогна на отбора на Испания да достигне до финала, където те загубиха от отбора на Сърбия, като испанецът отстъпи на Новак Джокович в два сета. След това световният №2 игра на Australian Open, където достигна до 1/4-финалите, отстъпвайки на бъдещия финалист Доминик Тийм в четири сета. През тази седмица Матадора участва на турнира от категория ATP 500 в Акапулко, където преодоля съпротивата на Григор Димитров, за да се класира на финала на надпреварата. В спор за трофея той ще играе срещу младия американец Тейлър Фриц.


Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафаел Надал призна, че е обезпокоен заради коронавируса Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook