Ранглистата след Индиън Уелс: Григор Димитров с отстъпление от две позиции в класацията

от в 01:53 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Участието на Григор Димитров в Индиън Уелс приключи по възможно най-неприятния начин, след като първата ни ракета получи травма в коляното по време на двубоя си от втория кръг срещу Джейсън Кублер и беше принуден да се откаже от турнира. В крайна сметка травмата не се оказа толкова сериозна и родният ни представител ще може да участва на надпреварата в Маями през следващата седмица.

Лошата новина за нашия сънародник обаче е свързана с обстоятелството, че той достигна до четвъртфиналите в Индиън Уелс през миналия сезон и трябваше да се раздели със 170 точки от актива си в класацията на ATP.  Tова ще доведе до спад от две места в позицията на родния ни представител, който от днес заема 27-о място в ранглистата, след като беше изпреварен от Алехандро Давидович Фокина и Себастиан Корда.

Позитивното за Григор е, че той отпадна на старта в Маями през 2022-ра и сега има всички шансове да си възвърне изгубения актив, ако запише няколко победи във Флорида, където досега никога не е преминавал фазата на осминафиналите.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглистата след Индиън Уелс: Григор Димитров с отстъпление от две позиции в класацията Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook