Ранглисти: Димитър Кузманов напусна топ 200 на света

от в 07:29 на 10.01.2022
Диана Андреева

Димитър Кузманов изпрати отличен отминал сезон и заслужено намери място в топ 200 на ранглистата за пръв път в своята кариера. Това гарантира на втората ни ракета шанс да дебютира в пресявките на Аустрелиън Оупън, като по този начин Мико вече ще е взел участие в квалификациите на всяка една от надпрварите в Шлема. 

Днес обаче новините за втората ракета на България не са никак добри, защото в началото на тази седмица бяха отнети голям брой точки от неговия актив в световната ранглиста, които той си извоюва по време на ATP Cup 2020. Тогава Кузманов надделя последователно над Александър Козбинов и Стив Дарси, ала днес тези две паметни победи костват скъпо на Мико и той изпада извън първите 200 в подреждането на ATP. Кузманов ще започне участието си в пресявките на Australian Open под номер 204, но спокойно може да се изкачи отново напред през идващите седмици, защото сезон 2022 тепърва започва. 

Междувременно Александър Лазаров и Адриан Андреев откриха своите кампании за годината с участие на Чалънджър събитие в италианския град Форли, където дори станахме свидетели на сблъсък помежду им. За съжаление обаче, те отпаднаха още в първия кръг от основната схема на турнира, което е и причината през тази седмица сериозна промяна в класирането им да отсъства. Андреев се изкачва с две позиции до номер 363 в ATP ранглистата, докато Алекс отстъпва с две места и в момента е 406-та ракета на света. 

При дамите ситуацията за първите ни три ракети след обновяването на ранглистата не е особено приятна. Виктория Томова, Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова отстъпват известен брой позиции, за да може от днес да бъдат съответно под номер 119, 255 и 220. Единствено Томова ще се включи в пресявките на престоящия Australian Open тази година, а първият й мач от надпреварата ще се проведе още утре.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Димитър Кузманов напусна топ 200 на света Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | виктория томова | димитър кузманов | изабелла шиникова | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook