Ранглисти: Донски със скок от над 80 места, Кузманов изпада от топ 200

от в 03:06 на 04.04.2022
Мирела Николова

Началото на новата работна седмица е вече тук, а с това е време и за обновяването на световната ранглиста, която днес носи множество добри новини за голяма част от родните ни състезатели.

Александър Донски, който в края на март завоюва своята втора професионална титла на турнира от сериите "Фючърс" в Монастир, продължава възхода си в класацията на АТР и днес се придвижва с цели 82 позиции, изкачвайки се до рекордното за себе си 525-о място. Другият наш сънародник, който прогресира в подреждането, е Адриан Андреев благодарение на силните си изяви на Фючърса в Бейкърсфийлд, където достигна до полуфиналната фаза. Така столичанинът отбелязва скок от 12 позиции и се приближава към първите 400, като вече е №403. 

За съжаление, втората ни ракета Димитър Кузманов не впечатли с изявите си през последните две седмици и не успя да защити спечелените през миналия сезон точки от финала на Чаланджъра в Задар, поради което регресира със 17 места и напуска топ 200, свличайки се до 208-ата позиция. Позицията на Александър Лазаров пък не търпи промени и българинът продължава да бъде под №411 в класирането.

При жените първа ракета остава Виктория Томова, която се приближава с една крачка към челната стотица и вече заема 107-о място. Изабелла Шиникова и Елица Костова пък бележат леко отстъпление, като по този начин от днес се намират, съответно под №223 и №313. 

Пропадането в световната ранглиста на Цветана Пиронкова пък продължава с пълна сила, защото днес родената в града под тепетата тенисистка отстъпва с цели 93 места и се свлича до 424-ата позиция. Това се дължи на факта, че през изминалия сезон пловдивчанката достигна до втория кръг на Мастърса в Маями, докато тази година не взе участие в надпреварата поради контузия и така не защити завоюваните точки.

Официалната АТР ранглиста можете да разгледате тук.

Официалната WTA ранглиста можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Донски със скок от над 80 места, Кузманов изпада от топ 200 Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър донски | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook