Ранглисти: Томова се доближава максимално до топ 100; изкачване и за Кузманов

от в 05:15 на 31.01.2022
Диана Андреева

Григор Димитров и Виктория Томова продължават да бъдат най-високо ранкираните български тенисисти и през тази седмица. Двамата се намират съответно под номер 25 и 109 в класациите, като заслужено са първи ракети на страната ни, но другите ни състезатели също се трудят усилено и заслужават необходимото уважение. 

Димитър Кузманов започна сезон 2022 по мечтания за себе си начин, а именно с първа победа в пресявките на ниво Голям шлем. Това обаче си остана и единственият успех за Мико на австралийска земя и той отпътува обратно за България, където не след дълго поднови тренировките си. В момента втората ракета на България се намира в Индия, а там по график му предстои да вземе участие в две Чалънджър събития, преди да се завърне обратно у дома. 

В средата на месеца, непосредствено преди началото на Australian Open, Кузманов допусна сериозен спад в световната ранглиста. Мико напусна топ 200, защото отстъпи заработените на ATP Cup 2020 точки, но днес бележи възход в ATP класацията и се изкачи с шест позиции, за да се доближи отново до място сред най-добрите 200. 

Новините за Адриан Андреев обаче не са толкова хубави през днешния ден. Българинът откри отлично кампанията си през 2022-а, дебютирайки на полуфинал в Чалънджър турнир, но днес той отстъпи с 18 позиции, за да заеме 376-ото място. 408-ми в класацията е от днес друг наш състезател, а именно Александър Лазаров, който продължава да се цели към така желаното място сред най-добрите 400. 

При дамите също не отсъстват промени. Изабелла Шиникова се изкачва с едва една позиция, за да се превърне в 214-а ракета на света. В същото време Цветана Пиронкова записва пореден спад в класацията. Цвети, която изигра последния си официален мач преди точно пет месеца, вече е номер 336, което е и най-ниското й ранкиране от месец юни 2018-а година. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова се доближава максимално до топ 100; изкачване и за Кузманов Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | виктория томова | димитър кузманов | изабелла шиникова | кузманов | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook