Ранглисти: Томова е пред напускане на топ 100; Кузманов и Андреев запазват позиции

от в 05:29 на 26.06.2023
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста при мъжете и жените, като новините около родните ни представители не са особено положителни.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова продължава да изпитва сериозни проблеми от началото на сезона на трева, като след поражението си на надпреварата в Бад Хамбург през вчерашния ден записа своята четвърта загуба в общо пет мача върху зелената настилка. Разочароващият за българката резултат, свързан с отпадане на старта в състезанието, през миналата седмица в Бирмингам пък ѝ коства и немалък брой точки за класацията на WTA, която можете да разгледате в пълния ѝ облик тук, и тя се разделя с цели 98 пункта от актива си, което измерено в позиции е цели 19 места и Вики вече е ранкирана под номер 99, като въпреки несполуките си, то запазва статута си на членка на първата стотица на планетата.

В класирането при мъжете промени до голяма степен липсват или са по друг начин казано несъществени, като основният фокус за Димитър Кузманов (№183) и Адриан Андреев (№207), които продължават да бъдат респективно втора и трета ракета на родината ни, пада върху квалификациите на Уимбълдън. Именно през днешния ден двамата българи предстои да поставят начало на кампаниите си в пресявките на третия турнир от Големия шлем за годината и това участие за Ади в английската столица ще представлява дебют върху "свещената трева", докато Мико ще опита да надгради над стореното преди 12 месеца, когато загуби в решителния кръг на квалификациите, и да се класира за първи път за основната схема на "мейджър" надпревара. Пълната АТР класация пък можете да намерите тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова е пред напускане на топ 100; Кузманов и Андреев запазват позиции Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари
Следвайте ни в Facebook