Република Южна Африка уби надеждите на Франция за класиране на 1/4-финалите, Белгия и Канада продължават

от в 17:06 на 08.01.2020
Петър Колев
Република Южна Африка уби надеждите на Франция за класиране на 1/4-финалите след победа с 2:1 мача. Двата отбора се изправиха един срещу друг в мач от Група А на вечерна сесия в Бризбейн. И двата тима започнаха сблъсъка с общ баланс 3:3 в срещите срещу Сърбия и Чили, т.е. бяха постигнали по една победа и по една загуба.

Преди началото на двубоя между двете държави стана ясно, че капитанът на отбора на Франция Жил Симон ще замени Гаел Монфис и ще се изправи в мача на вторите ракети срещу Лойд-Джордж Харис. Така най-високо ранкираният тенисист на Франция остана Беноа Пер, който трябваше да срещне ракета №1 на Южна Африка - Кевин Андерсън.

За Симон, който изпълнява ролята на капитан на Франция, това беше първи мач за 2020 г. 22-годишният Харис постигна два пробива в първия сет, а в гейма, при който сервираше за спечелване на сета измъкна подаването си, спасявайки шест точки за връщане на единия пробив и реализирайки своя трети сет пойнт за крайното 6:2.

Вторият сет започна отлично за играещия капитан на Франция, който поведе с 3:0 след множество грешки на Харис. Сервирайки да остане в сета, южноафриканецът инкасира втори пробив и го загуби с 6:2.

Решаващата част вървеше равностойно до 3:2, когато Симон съумя да осъществи пробив и да поведе с 4:2. Последва затвърждаване на пробива и един изключително дълъг сервис-гейм на Харис, в който французинът реализира своя седми мач пойнт за крайното 2:6 6:2 6:2.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214851365744381955?s=20

Втората среща продължи над два часа и половина, а Беноа Пер определено има за какво да съжалява. Първият сет започна отлично за французина, който проби и поведе с 2:0. В края на сета неговият опонент - Кевин Андерсън, инкасира втори пробив за 5:2. Пер безпроблемно затвърди, за да затвори частта с 6:2.

Отличното представяне на 30-годишния представител на Франция продължи и в началото на втория сет, като той проби за 2:1 и успяваше да взима своите подавания до 5:3. Сервирайки са сета обаче, ръката на французина трепна и той направи цели три двойни грешки в рамките на един гейм, като по този начин подари пробива на Андерсън. Достигна се до тайбрек, в който южноафриканецът беше безапелационен за крайното 7:6(1).

В последната част и двамата тенисисти взимаха своите подавания докато пред Беноа Пер не се откри възможност за пробив в шестия гейм, която беше моментално реализирана - 4:2. Докато сервираше за оставане в мача при 2:5, Андерсън съумя да спаси мач пойнт на опонента си и да затвърди. Историята от втория сет се повтори с пълна сила и в третия, като след нови две двойни грешки на Пер, южноафриканецът проби за втори път, посрещайки за оставане в мача. Подобно на втората част, и тук се стигна до тайбрек. В него преднината отново имаше французинът до 4:2 точки, но 33-годишният южноафриканец показа характер и осъществи бляскав обрат над своя опонент, реализирайки още първата си точка за спечелване на мача - 2:6 7:6(1) 7:6(5).

Image

По този начин Южна Африка сложи край на надеждите на Франция да бъде сред двата най-добри втори отбора в групите, тъй като те се нуждаеха от чиста победа с 3:0. Крайният резултат на сблъсъка беше решен от мач на двойки между южноафриканците Клаасен/Ролофсе и френския тим Маю/Роджър-Веселин. В него изненадващо се наложи двойката на Южна Африка, която реализира по един пробив във всеки един от двата сета - 6:3 6:4.

Така стана ясно, че тимовете на Белгия и Канада са двата най-добри втори отбора в групите на ATP Cup и по този начин те се класират за 1/4-финалите на турнира. Напомняме, че Белгия остана втора в група C след драматична победа над България, а Канада се нареди на второ място в група F след победа над Германия.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Република Южна Африка уби надеждите на Франция за класиране на 1/4-финалите, Белгия и Канада продължават Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook