Рибакина: Очаквах да достигна до финала; всичко е по-лесно, когато вече си го правил

от в 10:17 на 27.01.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина не получи най-доброто отношение от страна на организаторите в Мелбърн и беше принудена да провежда срещите си на едни от най-малките кортове в комплекса "Мелбърн парк", само че московчанката реши да се съсредоточи върху тениса си и в крайна сметка ще има възможност да спори за трофея в надпреварата, излизайки на най-голямата арена през утрешния ден. Рибакина беше напълно безкомпромисна в хода на състезанието и досега няма загубен сет, но същото можем да кажем и за Арина Сабаленка, с която утре ще се сблъска световната номер 25, а ето какви бяха нейните мисли преди битката за титлата на Откритото първенство на Австралия:

"Подготвих се максимално добре за турнирa. Очаквах да бъда в този финал и пиковата ми форма дойде точно за Аустрелиън Оупън. Не съм си поставяла за цел да спечеля титлата, но вярвах във възможностите си да се боря за подобно постижение, тъй като вече съм го правила веднъж. На Уимбълдън атмосферата ме правеше много нервна. Сега е време да се наслаждавам и не искам да бъда прекалено строга към себе си. Външно изглеждам много спокойна, само че отвътре нещата далеч не стоят така и е трудно да конторлирам емоциите си.

Срещу Арина ще бъде много тежко. Тя не е допускала поражение през сезона, а самата аз никога не съм я побеждавала. Хубаво е, че най-после имах възможността да изляза във вечерната сесия на "Rod Laver Arena", защото така ще бъда максимално подготвена за условията във финала. Наясно съм какво да очаквам от Сабаленка и се надявам да сервирам на високо ниво, защото иначе не бих имала шансове. Нямам търпение да изляза отново на корта" - сподели представителката на Казахстан.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина: Очаквах да достигна до финала; всичко е по-лесно, когато вече си го правил Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2023 | елена рибакина | интервюта

Коментари

Следвайте ни в Facebook