Рибакина смълча критиците: Стефано пръв повярва в мен и ме познава за разлика от вас

от в 16:35 на 31.01.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина е една от най-бързопрогресиращите тенисистки в WTA Тура и само преди няколко дни остана на косъм от това да завоюва втората си "мейджър" титла, отстъпвайки драматично на Арина Сабаленка във финала на Откритото първенство на Австралия. Истината обаче е, че фокусът до голяма степен се измести от самата Рибакина и се прехвърли върху нейния наставник Стефано Вуков. Специалистът беше упрекнат от редица бивши тенисистки, че е твърде негативен в реакциите си на корта и неговите крясъци и жестове бяха повод имена от ранга на Пам Шривър и Роберта Винчи да посъветват шампионката от Уимбълдън да го уволни. Изглежда обаче това изобщо не е на дневен ред за световната номер 10, която побърза да защити своя треньор и на практика прекрати всякакви възможни опити за злословене по негов адрес:

"След страхотния за мен Аустрелиън Оупън, то попаднах на някои много обезпокоителни коментари за поведението на треньора ми - Стефано Вуков. Бих желала да дам повече яснота по въпроса и да отстраня всякава възможност за грешни интерпретации. Стефано повярва в мен преди много години, когато никой друг все още не го беше направил. Заедно развихме стратегия, чрез която да постигна големи неща и резултатите са видни, вземайки предвид последните ми участия в Шлема.

Той е треньор с огромна страст към играта, който притежава невероятни тенис познания. За разлика от хората, които са направили въпросните коментари, то той ме познава отлично като човек и атлет. Никога не бих приела да имам треньор, който не уважава мен и съвместната ни работа, а това би могъл да ви каже абсолютно всеки близък до мен човек. Може да ви изглеждам спокойна на корта, но вътрешно съм състезателна натура, която иска да постигне много страхотни неща и Стефано ми помага по отличен начин в това отношение. Затова бих желала да се спре с налагането на всички фалшиви новини по негов адрес" - написа казахстанската представителка в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина смълча критиците: Стефано пръв повярва в мен и ме познава за разлика от вас Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | любопитно | стефано вуков

Коментари





Следвайте ни в Facebook