Риос започна работа със 17-годишен китаец и обяви, че е по-добър от Алкарас

от в 10:41 на 04.08.2022
Калоян Соколов

Марсело Риос е една от най-противоречивите фигури в света на тениса. Чилиецът е безспорна легенда и оглавява ранглистата в продължение на шести седмици, макар че никога не е печелил титла от Големия шлем. Същевременно Риос е останал в паметта на феновете с редица насилствени актове, пиянски прояви и грубо отношение спрямо свои колеги, което го прави изключително желан събеседник за интервюта, защото не спестява никому нищо. Миналата година южноамериканецът обяви Андре Агаси за измамник, а също така определи Новак Джокович като "крал на глупостта", тъй като не желае да се ваксинира.

Сега пък бившият номер едно е решил да се завърне в професионалния спорт, превръщайки се в главен треньор на 17-годишния китаец Джунченг Шанг. Тийнейджърът завърши миналия сезон на върха в подреждането при юношите и се справя отлично в дебютния си сезон при професионалистите, печелейки цели четири титли на ниво ITF. Азиатиецът отскоро премина към надпреварите в Чаланджър Тура и се намира на ръба от дебют в топ 300, а според Риос говорим за талант, който дори притежава по-големи заложби от Карлос Алкарас:

"Неговият тенис е много сходен до моя. Никога не съм бил толкова впечатлен от играта на някого. Бях го гледал преди време срещу Шаповалов и това привлече вниманието ми, но не бях правил някакви сериозни проучвания. Джунченг има по-добър форхенд и бекхенд от Алкарас. Убеден съм, че той работи по-добре от Карлос, само че испанецът е много силен психологически и физически.

Шанг също така притежава гъвкавостта на Джокович и е способен да достига без почти никакви усилия до всяка една топка, но аз не съм особен фен на това му качество, защото злоупотребява с него. Харесва ми, че родителите му не се намесват в процеса, въпреки че е единствено дете и уважават моята роля. В тях има любов, а не са досадни като тези на Циципас" - завърши скандалният бивш тенисист.

Източник: Bola America

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Риос започна работа със 17-годишен китаец и обяви, че е по-добър от Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | джунченг шанг | интервюта | любопитно | марсело риос

Коментари





Следвайте ни в Facebook