Рожденикът Синер започна с победа в Синсинати, Фонини надви Басилашвили

от в 22:10 на 16.08.2021
Мирела Николова

Яник Синер, който днес навършва 20 години, откри кампанията си на Мастърса в Синсинати с успех в последователни сетове над световния №48 Федерико Делбонис. Италианецът превъзхождаше своя опонент във всеки един компонент от играта и заслужено си подари място във втория кръг на надпреварата, затваряйки мача за крайното 6:3 7:5. В следващата фаза младокът ще срещне победителя от сблъсъка между Камерън Нори и намиращия се в страхотна форма Джон Иснър.

В дебютната част пробивите не бяха рядкост, като станахме свидетели на цели 4 такива, 3 от които бяха на сметката на Синер. Стремежът му да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина предизвикваше непрестанни пропуски от страна на по-нискоранкирания играч, който така и не успя да намери ритъма си до края на откриващия сет. 

Играта на аржентинеца продължи да боксува и в началото на втората част, когато инкасира пробив още в първото си подаване. С времето Делбонис съумя да стабилизира представянето си от основната линия, което му помогна да навакса пасива си и да изравни за 4:4. Паритетът се запази до 5:5, когато Синер повиши нивото си и изчисти грешките си, за да реализира брейк в последния възможен момент, и не след дълго ликуваше с победата.

Друг негов сънародник в лицето на Фабио Фонини също успя да преодолее препятствието на старта и да си осигури място във втория етап на турнира, постигайки успех над Николоз Басилашвили. Италианецът срещна известни затруднения в хода на откриващата си среща, ала се оказа по-стабилен от двамата тенисисти в решителните моменти от двубоя, което бе и ключът към победата му, дошла след 7:6(3) 6:3. В битка за място на осминафиналите 36-ият в света ще срещне Гуидо Пея, който през вчерашния ден нанесе пето поредно поражение на Давид Гофен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рожденикът Синер започна с победа в Синсинати, Фонини надви Басилашвили Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | фабио фонини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook