Рубльов: Радвам се, че Надал няма да участва на Уимбълдън

от в 18:57 на 19.06.2021
Мирела Николова

По-рано през днешния ден Андрей Рубльов си осигури място в полуфиналната фаза на АТР 250 турнира в Хале, записвайки двусетова победа над Филип Колшрайбер. След успеха си руснакът, който имаше едва 4 спечелени срещи преди старта на настоящата седмица, сподели, че вече се чувства далеч по-комфортно на тревната настилка, но въпреки има върху какво още да работи.

„Вече се адаптирах към тревата, но има още толкова много неща, които мога да подобря. Например слайса, волетата, както и движението си по корта", каза Рубльов. „Също така на трева не можеш да се защитаваш с високи топки както на клея, така че мисля, че все още съм далеч от необходимото си ниво на зелено."

Световният №7 коментира още решението на Рафаел Надал да пропусне Уимбълдън и Олимпийските игри, като според руския представител това ще му даде предимство на предстоящата надпревара от Шлема. 

„Разбира се, за играчи като мен фактът, че Рафа няма да участва на Уимбълдън, е голямо предимство за мен, тъй като сега ще имам възможност да бъда по-високо поставен“, призна Рубльов. „Въпреки това обаче има още толкова много играчи, които наистина представляват опасност на трева. Например си представете, че трябва да се изправите срещу Щруф или Кириос на старта в Лондон. На трева е толкова трудно да играеш срещу играчи, които сервират добре, така че нищо не е сигурно.“

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Радвам се, че Надал няма да участва на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервю | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook