Рубльов за евентуалната си среща с Джокович: Не мисля за успехите му; това е неговата история

от в 09:31 на 10.07.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов несъмнено може да се похвали с повече от успешен сезон на трева досега, след като игра финал на силния турнир в Хале и впоследствие задържа силната си форма за участието си на Уимбълдън, където отличното му представяне го изведе до дебютен четвъртфинал в надпреварата. За целта руснакът през вчерашния ден взе своя реванш от Александър Бублик за поражението си именно в сблъсъка за титлата в германския град преди две седмици, като надви 23-тия поставен в същинско 5-сетово зрелище и вече във визитката си има поне по едно достигане на финалната осмица във всеки от четирите "мейджър" турнира.

Голямата липса за световния номер 7 в Големия шлем обаче е фактът, че той така и не успява досега в кариерата си да направи следващата крачка на голямата тенис сцена, класирайки се за полуфиналната фаза, но още утре московчанинът ще има шанса да промени това статукво. Единственото нещо, което към момента разделя Рубльов от място в топ 4 на Уимбълдън, наглед се явява по всяка вероятност да бъде защитаващият шампион Новак Джокович, който води с 2:0 сета срещу Хуберт Хуркач преди днешното доиграване на мача им и навярно ще довърши успешно започнатото, за да оформи нов дуел между себе си и руснака, след като двамата се срещнаха по-рано през годината на Аустрелиън Оупън, отново в същата фаза на състезанието.

Тогава сърбинът и бъдещ носител на трофея се наложи безпроблемно над своя противник, отпускайки му едва седем гейма, като в интервю преди потенциалната им битка на Уимбълдън, то седмият поставен в схемата опита да забрави случилото се досега и сподели мирогледа си за евентуалния им сблъсък в All England Club:

"Ако трябва да съм честен, старая се да не мисля за постиженията му тук, защото това е неговата история. Той самият знае, че е един от най-добрите играчи, особено на това място, на този корт. Защо трябва да мисля за успехите му?" - коментира руснакът по отношение представянето в кариерно отношение на Ноле върху "свещената трева", като добави: "Трябва да съм концентриран върху мен самия, да мисля за себе си и да направя всичко по силите си, за да предложа най-доброто, на което съм способен.", сподели оптимистично Рубльов.

"Той е един от най-добрите, като също така почти не допуска загуби в хода на годината, особено в турнирите от Големия шлем. Всички "мейджър" надпревари, в които участва, той ги печели, като именно това е най-тежкото нещо, за което мислиш, когато го срещаш. Ти се изправяш срещу човек, който успява да върне почти всичко от твоята страна на мрежата и има изумително движение по корта. Трябва да изиграеш изключително силен мач, за да имаш шанс да го победиш." - завърши световният номер 7, който има една победа в четири двубоя срещу 23-кратния шампион от Шлема.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов за евентуалната си среща с Джокович: Не мисля за успехите му; това е неговата история Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервю | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook