Рубльов по-искрен от всякога: Не заслужавах да бъда №5 през 2021-ва година

от в 13:31 на 01.03.2024
Мартин Вичев

Андрей Рубльов сподели, че една от основните му цели тази година е да бъде готов за големите моменти на турнирите от Шлема. Както е известно, през последните години, руснакът е неизменна част от топ 10 на световната ранглиста, но има едно препятствие, което не може да преодолее, а именно да се класира на полуфинал или финал на мейджър надпреварите. Световният номер 5 е първия тенисист, който е загубил първите си десет участия на това стъпало, но е пределно мотивиран да се справи с това предизвикателство.

„Моята цел тази година е да продължа да се подобрявам, да ставам по-добър като играч и като човек“ - каза той пред Gulf News за целите си за 2024 г.

„Искам да се подобря психически и да бъда готов за онези големи моменти на турнирите от Шлема, за да се възползвам от шансовете си, когато отново се изправя срещу същия противник.“ - добави още руснакът

В момента Рубльов е се намира под номер 5 в света, на около 3000 точки зад четвъртия Даниил Медведев. Според него, разликите между най-добрите играчи не са особено големи, но все пак не пропусна да изрази суперлативи по адрес на колегите си. Той заяви, че Новак Джокович е най-добрият играч.

„Всички те са страхотни играчи. Даниил Медведев, Яник и Карлос Алкарас са невероятни играчи. Новак е най-добрият играч. Всеки знае, че Даниил може да спечели турнир от Големия шлем. Той игра в шест финала и беше близо до спечелването на някои от тях, два сета срещу Рафаел Надал и Яник. Може би, когато играят отново, резултатите ще бъдат различни. На това ниво не става дума за тенис, а за дребни детайли, като това кой е по-подготвен психически в този момент и кой се чувства по-добре в този ден. Може би, когато се играе седмица по-късно, вероятно историята ще е различна, тъй като всеки знае как да играе тенис.” - сподели Рубльов

Освен това, световният номер 5 размишлява и над представянето си от последното издание на Откритото първенство на Австралия, където той загуби отново на четвъртфиналите от бъдещия шампион Яник Синер. Той с гордост заяви, че е доволен от играта си, тъй като се е чувствал добре и психически, и физически.

Според руснакът, в момента той заслужава да бъде номер 5 в света повече, отколкото когато беше през 2021-ва година.

„Когато завърших на пето място миналата година, почувствах, че напълно го заслужавам. Бях световен номер 5 през 2021-ва година, но според мен това не беше истинско отражение на статуса ми. Това се дължи на играчи, които се контузиха и приключиха сезона си рано или някои бяха в лоша форма. Също така усещах, че играта ми не е на нужното ниво. Но сега мисля, че завърших годината, както трябваше да завърша.“ - искрен бе Рубльов

В момента, руснакът се намира в Дубай, като по-късно днес ще излезе за мач от полуфиналите срещу Александър Бублик на турнира от категорията АТП 500 в емирството, а при успех ще се изправи на финала срещу сънародника си и добър приятел Даниил Медведев или Юго Умбер.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов по-искрен от всякога: Не заслужавах да бъда №5 през 2021-ва година Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов | АО2024 | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook