Рууд преди финала в Маями: Не очаквах подобен развой на участието ми в турнира

от в 14:31 на 02.04.2022
Диана Андреева

В началото на Мастърс турнира в Маями една ли някой предполагаше Каспър Рууд да бъде финалист, имайки се предвид, че норвежецът е срециалист на клей кортовете. Заслужено обаче световният номер осем се справи с всяко едно препятствие по пътя си и единствено Карлос Алкарас в момента го разделя от дебютна титла на ниво АТР 1000 в кариерата му. Двусетов успех над Франсиско Серундоло класира Рууд в заключителния етап през вчерашния ден, а в последвалото си интервю той не прикри радостта от успеха си в надпреварата, като сподели следното:

"Това, което най-много ми помогна в мача срещу Серундоло, бе по-големият опит, тъй като това не беше първият ми полуфинал на Мастърс турнир. Нуждаех се от време да открия ритъма си, но впоследствие успях да взема инициативата в свои ръце и изпълних тактическия план, който бях изготвил преди двубоя с екипа си. Вероятно е изненада за всички, но условията в Маями ми допадат. Знам, че кортът на Miami Open е по-бавен и все пак не очаквах първият ми Мастърс финал да бъде точно тук.

Сериозната мотивация да подобря играта си на твърди кортове дойде на Australian Open 2021, когато се класирах на 1/8-финалите. Впоследствие успях да се представя отлично на няколко други турнира на хард и това ми даде още повече увереност. Разбира се, сериозна заслуга за това има и участието ми на Финалите в Торино, където намерих място сред последните четирима.

Не смятам, че мога да се сравнявам с Циципас, Медведев и Зверев. До момента и тримата са постигнали повече успехи от мен. Мисля, че те ще са водещите фигури в мъжкия тенис през следващото десетилетие. Стремежът ми е да съм на тяхното ниво от чисто спортна гледна точка, не е важно дали хората ме разпознават.  Вероятно една от причините да не съм толкова популярен, колкото тях, е фактът, че идвам от малка държава. Сигурен съм обаче, че ако продължа да се представям на подобаващо ниво в големите турнири, ще говорят по-често за мен" - завърши Рууд.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд преди финала в Маями: Не очаквах подобен развой на участието ми в турнира Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | каспър рууд | мастърс маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook