Сабаленка взе своето отмъщение срещу Анисимова и е на 1/2-финал в Рим!

от в 12:34 на 13.05.2022
Калоян Соколов

Арина Сабаленка започна сезона като световна номер две, само че нейните изяви са крайно неубедителни през 2022-ра. Тези обстоятелства доведоха до сериозен спад за беларуската в световната ранглиста и в момента тя заема осмата позиция в класацията. Сабаленка все пак започна да намира добрата си форма, откакто стартираха надпреварите на червена настилка и неотдавна достигна до финала в Щутгарт. Впоследствие обаче тя трябваше да претърпи сериозно разочарование в Мадрид, където беше в ролята на защитаваща шампионка, тъй като отстъпи още на старта от Аманда Анисимова. Днес пък младата американка отново изглеждаше, че ще се яви като непреодолимо препятствие на корта за миналогодишната полуфиналистка от Уимбълдън, само че третата поставена демонстрира характер и се наложи с крайното 3:6 6:3 6:2. Така беларуската си осигури място във финалната четворка на надпреварата в Рим, където я очаква сблъсък с една измежду Ига Швьонтек и Бианка Андрееску.

Мачът започна с размяна на ранни пробиви, но непоставената състезателка демонстрираше далеч по-голяма устойчивост от основната линия и имаше отговор за всяко едно агресивно продължение на опонентката си. Сабаленка се опитваше да прави уинъри с почти всеки свой удар, ала предприетият риск изобщо не отплащаше добре за нея и Анисимова се сдоби с решителен брейк в деветия гейм, чрез който си гарантира спечелването на откриващия сет.

Втората част стартира с ранно надмощие на беларуската, само че отново непостоянството ѝ излезе на преден план, за да се стигне до равенство при 3:3. Тогава бившата номер 2 напомни за най-добрите си времена и превръщаше всяко едно свое изпълнение в шедьовър, а американката беше напълно безпомощна и скоро имахме паритет в сетовете.

Решителният сет не предложи промяна на събитията на корта и третата поставена бързо отмъкна подаването на своята съперничка и изглеждаше готова да доведе нещата до успешна за себе си развръзка. Анисимова се опита да промени тактическия си план, прибягвайки до сериозно количество къси топки, но тази нейна идея нямаше никакъв ефект върху развитието на сблъсъка и скоро Сабаленка официално беше взела своето отмъщение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка взе своето отмъщение срещу Анисимова и е на 1/2-финал в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | Арина Сабаленка | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook