Сафиулин отново впечатли, но Синер се оказа твърде силен в края!

от в 03:15 на 06.01.2022
Мартин Петков

В сблъсък за място в полуфиналната фаза се изправиха лидерите в група ,,В" на ATP Cup, Италия и Русия. Вторите ракети на двете страни, Яник Синер и Роман Сафиулин до момента бяха безпогрешни в мачовете си на тазгодишната надпревара, като срещата помежду им можеше да се окаже решаваща за крайния изход на класирането. Двубоят предложи множество продължителни разигравания от основната линия, постоянно надлъгване и борба за всяка точка. Все пак опитът на най-високо ниво на Синер си каза думата в ключовете моменти, за да може младият италианец да стигне до крайното 7:6(6) 6:3, с което донесе аванс на Италия преди битката на първите ракети.

Началото на двубоя беше повече от добро за Синер, който проби при първата си възможност, докато руснакът все още опитваше да настрои мерника си. Бързо след това грешки на италианеца позволиха на Сафиулин да възстанови паритета в срещата, като той дори имаше възможност да се откъсне с брейк аванс на свой ред, но не успя да матереализира шанса си.

В дванадесетия гейм световният номер 167 си извоюва сетбол, само че южнотиролецът се справи с напрежението и вкара частта в тайбрек. Дългият гейм започна с размяна на мини брейкове, преди руснакът да се откъсне в резултата, стигайки до нови две точки за спчелването на сета. Тогава обаче последва двойна грешка от неговата ракета, а Синер усети, че има възможност да спечели частта, запази самообладание и отмъкна сета.

Силното представяне на Сафиулин от първата част се пренесе и във втората, тъй като руснакът отново караше опонента си да се бори за всяка точка в своите подаванията, ала шампионът от София продължаваше да брани все толкова самоотвержно подаването си.

Синер все пак дочака шанса си и стигна до брейк аванс благодарение на по-голямата си съобразителност във важните мигове. В деветия гейм, когато световният номер 10 сервираше за мача, Сафиулин отново имаше своя шанс изравни резултата, но италианецът демонстрира опита, който натрупа в последните години и се справи безупречно, за да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сафиулин отново впечатли, но Синер се оказа твърде силен в края! Мартин Петков
Теми:  
atp | atp cup | италия | Обзори | роман сафиулин | русия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook