Себастиан Корда показа много неустойчива игра и заслужено отпадна в Белград

от в 06:47 на 21.04.2021
Диана Андреева

Аляж Бедене реализира страхотна победа над 20-годишния Себастиан Корда! Словенцът бе близо до загубата, а представянето му далеч не бе убедително, но напрежението върху по-неопитния на корта Корда се оказа ключово за изхода на мача. След малко повече от два часа и половина игра Бедене се поздрави с успех - 7:5 1:6 7:6(5). 

Следващия съпреник на Бедене в Белград ще бъде третият поставен Аслан Карацев, който в момента се намира в най-добрия период в кариерата си, след като в началото на сезона достигна до 1/2-финалите на Australian Open, а впоследствие вдигна титлата на ATP 500 турнира в Дубай. 

Мачът бе оспорван още от първите минути, а след като загубия първия сет, Себи се завърна на корта решен, че няма да се предава. Американецът показа впечатляващо ниво на игра и заслужено изцяло доминираше, което му и позволи да възвърне паритетата в отделните части. Корда пренесе безгрешната си и агресивна игра и в третия сет, а комбинациите му и честите излизания на мрежата бяха допълнение към убедителното му представяне. 

Заслужено Корда поведе с 4:2, а впоследствие и с 5:3, но в този момент американският младок допусна сериозен спад в нивото си. Повлиян от емоциите Себи пропиля два мачбола и допусна да бъде изравнен, а проблемите му не спряха до тук. Себастиан прибързваше с отигрванията си, а началният му удар бе далеч от постоянен, което вкара мача в тайбрейк. В решителния дълъг гейм Корда отново допускаше грешка след грешка, а това се оказа и ключово за изхода на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Себастиан Корда показа много неустойчива игра и заслужено отпадна в Белград Диана Андреева
Теми:  
аляж бедене | бедене | белград | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook