Сензация в Аделаида: "Щастлив губещ" надигра бившия шампион Агут и грабна купата!

от в 12:14 на 14.01.2023
Калоян Соколов

Участието на Сон-уу-Куон в Окланд трябваше да завърши още през миналия уикенд, когато загуби в квалификациите от Томаш Махач, ала съдбата му даде втори шанс и световният номер 84 го сграбчи здраво, побеждавайки същия чех в първия кръг на същинския турнир и извървя целия път до финала. Там "щастливият губещ" трябваше да се изправи срещу бившия шампион Роберто Баутиста Агут и въпреки сериозната натрупана умора, то Куон оцеля в един същински тричасов тенис трилър и можеше спокойно да сложи ръцете си върху шампионската купа - 6:4 3:6 7:6(4).

Стартът на срещата беше значително по-добър за южнокорееца, който проби още в първи гейм и противно на всички очаквания, то беше напълно конкурентен в дългите размени и често предизвикваше грешки от ракетата на бившия шампион. Световният номер 26 дори се опита да промени ритъма на срещата, използвайки всяка една възможност да се измести на своя форхенд и да атакува, само че по-нискоранкираният тенисист често съумяваше да контрира и насочваше топката безпроблемно в опразнената част от корта. Всъщност четвъртият поставен така и не стигна до възможност за рибрйк, а съвсем скоро азиатецът беше само на сет от спечелването на втората си професионална титла в ATP Тура.

Отговорът на някогашния член на топ 10 беше незабавен и този път той се откъсне с ранен пробив напред. Баутиста Агут демонстрираше характерното си изключително придвижване по корта и караше Куон непрекъснато да прави допълнителни удари, което повиши неточностите от страна на "щастливия губещ". Все пак непоставеният състезател не се отказа и запази интригата в резултата до последно, но испанецът не трепна в нито един момент и шампионът щеше да се определи в трета част.

В нея обратите следваха един след друг, а маратонските разигравания бяха константно явление и физическите сили започнаха стремглаво да напускат играчите. Това обаче не ги спря да дават най-доброто от себе си, като качеството на тениса беше много високо и се стигна до решителен тайбрек, след като финалистите си бяха размени по два пробива.

Дългият 13-ти гейм започна със сериозно предимство на сервиращите, които смениха полетата при 3:3 точки, но съвсем скоро агресията на южнокорееца беше възнаградена и той достигна до два поредни мачбола, а веднага след това ибериецът пропуна опита си за минаващ удар и имахме нов шампион в австралийския град!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация в Аделаида: "Щастлив губещ" надигра бившия шампион Агут и грабна купата! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | Обзори | роберто баутиста агут | сон-уу-куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook