Григор: Преди винаги имаше нещо, което ме буташе надолу, но сега съм на друг етап в кариерата си

от в 12:45 на 09.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров от няколко дни насам се намира в Рим и още утре му предстои да излезе в първия си двубой от надпреварата в италианската столица, където ще премери сили с Йошихито Нишиока, когото надигра на същия турнир с 6:1 6:0 през 2020-та година. Българинът спомена, че физически проблеми са го спряли от това да се представя на оптимално ниво досега през клей сезона, но към момента вече всичко изглежда наред със световния номер 10, който даде кратко интервю за местната телевизия SuperTennis, в което разказа на какво се дължи прогреса му през последната година и се опита да обясни какви качества са нужни, за да бъдеш сред най-добрите тенисисти на планетата.

Здравей, Григор! Добре дошъл отново в Рим! Играеш отлично от края на миналия сезон насам. Какви промени внесе в тениса си и в самия теб?

- Не знам, има твърде много промени, за които да говоря. Просто върша своята работа по най-добрия начин възможен начин. Най-важното в нашия спорт е да се увериш, че прекарваш нужния брой часове в тренировки, за да можеш да се представяш по оптимален начин на корта. Истината е, че на моменти имах късмет, но същевременно играех добър тенис и постигнах чудесни резултати, което сега ми позволява да имам малко по-лесна схема и така да спестя известни усилия на тялото си

Харесвам много шансовете си и не съм спирал да вярвам в своята игра, но винаги имаше нещо, което ме сръчкваше от време на време и ме буташе надолу. В момента обаче съм на такъв етап от кариерата си, че мога да се фокусирам единствено към това да се подобрявам и се надявам да постигне още по-добри резултати.

Известната реплика гласи, че обсесията винаги ще победи таланта. Съгласен ли си с това и трябва ли да бъдеш обсебен от тениса, за да достигнеш до върха?

- Да, трябва да си обсебен с всясно едно свое занимание, ако искаш да си успешен в него. Същевременно вярвам, че не е само до обсесията, а най-вече до здравата работа. Трудът винаги побеждава таланта. Да, талантът ти помага да побеждаваш, но не това ще ти се случва най-често и границата е много тънка, като всеки един играч има свой собствен начин да постигне целите си. В нашият спорт е наистина трудно, защото дадена седмица може да се развие перфектно, а след това да влезеш в серия от загуби през следващите 4-5 седмици. Точно в това се крие очарованието на тениса за мен, тъй като всичко е един постоянен процес, който не спира, докато не решиш окончателно да се оттеглиш от спорта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Преди винаги имаше нещо, което ме буташе надолу, но сега съм на друг етап в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook