Сензацията Кори Гоф за малко да стане баскетболистка

от в 17:52 на 07.07.2019
Мария Петрова

15-годишната Кори Гоф не спира да изумява с представянето си на Уимбълдън. Младата американка, която мина през квалификациите, а на старта на турнира елиминира Винъс Уилямс, вече е на 1/8-финал. Тя демонстрира характер срещу Полона Херцог и я победи с 3:6, 7:6(5), 7:5, след като спаси два мачбола във втория сет. В следващата фаза Гоф ще срещне бившата №1 в световната ранглиста.

Представяме ви пет факта, които ще ви запознаят с младата американска сензация.

- Гоф е родена в Делрей Бийч, Флорида на 13 март 2004 година. Израснала е в Атланта, преди да се върне в Делрей Бийч, за да се съсредоточи върху тениса. Почва да играе заради сестрите Серина и Винъс Уилямс. След победата й над Винъс в първия кръг на „Уимбълдън“, Серина каза: „Тя е невероятна и много готина. Страхотно момиче. Обичам баща й. Те са просто невероятни. Това е голям момент за нея. Напомня ми за самата Винъс“, каза 23-кратката шампионка от Големия шлем.

- Кори още учи в гимназия и непосредствено преди старта на квалификациите в Лондон, бе на изпит. Признава, че някои от учителите й не знаят коя е, а други - въобще, че се занимава с тенис. Според справка от сайта на WTA тя е спечелила близо $75 000 в кариерата си преди началото на „Уимбълдън“. Когато е на 10 години постъпва в Академията на Патрик Муратоглу в Париж.

- И двамата родители на Гоф са били спортисти. Баща й Кори е играл баскетбол в държавния университет на Джорджия.Той е искал и дъщеря му да тръгне по неговите стъпки. Майка й Канди първо се е занимавала за кратко с гимнастика, а след това се прехвърля в леката атлетика. Завършила е държавния университет във Флорида и именно там постига най-големите си успехи на пистата.

- Гоф е представлявана от агенцията Теаm8, на която е съосновател самият Роджър Федерер. Има двама по-малки братя - Коди и Камерън. Любимите й певици са Риана и Бионсе.

- Тийнейджърката има договор с New Balance, подписан през октомври 2018 г. Именно това е първият й многогодишен контракт. През март тази година тя парафира и с италианската марка Barilla, която също спонсорира Роджър Федерер.

Източник: "Меридиан Мач"

Играй за тенис почивка

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Кори Гоф за малко да стане баскетболистка Мария Петрова
Теми:  
кори гоф | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook