Серията продължава: Рубльов записа десети пореден успех и продължава напред в ИУ

от в 22:41 на 13.03.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов започна трудно настоящия сезон, но постепенно намери своята топ форма и в момента е непобеден в последните си 10 срещи, като спечели последните два турнира, на които взе участие. Днес световният номер 7 откри по подобаващ начин кампанията си в Индиън Уелс, постигайки рутинен успех над германеца Доминик Кьопфер и така намери място в третия кръг, където очаква победителя от срещата между Брандън Накашима и Франсис Тиафо. Любопитна подробност е, че руснакът е най-високоранкираният играч в своята четвъртина, което стана възможно поради отказването на Новак Джокович.

Днес шампионът от Дубай потегли трудно и това позволи на Кьопфер да се възползва от неговите колебания, реализирайки пробив за преднина от 4:2. Тези събития подействаха крайно отрезвяващо на Рубльов, който веднага повиши оборотите си на игра и даде само още един гейм на опонента си до края на откриващата част.

Вторият сет се развиваше равностойно, но агресията на фаворита все пак взе връх и той се откъсна с брейк напред за 4:3, само че впоследствие загуби подаването си на нула и нещата се върнаха в изходна позиция. Тогава руснакът показа най-добрия си тенис от началото на мача, за да си възвърне преднината и да се поздрави с чиста победа - 7:5 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Рубльов записа десети пореден успех и продължава напред в ИУ Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook