Сериозна заявка: Алкарас не изпита проблеми срещу Оже-Алиасим в ИУ, очаква го коварен противник!

от в 23:29 на 10.03.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас не започна сезона по желания си начин, след като бе елиминиран на четвъртфиналите от Александър Зверев в Аустрелиън Оупън и не успя да защити титлата си в Рио, поради контузия. Въпреки това, действащият шампион в Индиън Уелс изглежда готов да защити титлата си, след като победи Матео Арналди, а днес разгроми Феликс Оже-Алиасим с 6:2, 6:3. В следващия кръг го очаква тенисистът, победил испанеца в Рим миналата година Фабиан Марожан.

Първите геймове бяха равностойни и умерени, като те се развиваха бързо, без шансове за обрати. Чак при петото подаване на световния номер 2 му се отвори възможност за пробив, от която се възползва. Двукратният "мейджър" шампион успя да спечели бързо още един гейм от сервиса на канадеца и така бившият номер 1 поведе с убедителното 6:2.

Неубедителната игра от начален удар на бившия номер 6 продължи и във втория сет, като Алкарас спечели трети пореден пробив. Ранното повеждане в последната половина на двубоя се оказа важен момент за развитието на мача, понеже Карлитос изцяло пое контрола и така той взе и втория сет с 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна заявка: Алкарас не изпита проблеми срещу Оже-Алиасим в ИУ, очаква го коварен противник! Елеонора Александрова
Теми:  
карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook