Шампионката Вондроушова: Това е лудост; преди година бях с гипс, а сега държа трофея в ръце

от в 18:53 на 15.07.2023
Мирела Николова

Маркета Вондроушова изживя истинска тенис приказка на тазгодишния Уимбълдън, завършила с дебютен трофей от Големия шлем. През миналата година чехкинята трябваше да претърпи операция на китката, поради което бе единствено зрител на Шампионата, но през този сезон тя направи феноменално завръщане на "свещената трева" и се превърна в първата непоставена тенисистка, вдигнала титлата на най-стария тенис турнир, след като наложи волята си над световната №6 Онс Жабер във финалния сблъсък. 

"Не знам какво се случва в момента, чувството е изумително", бяха първите думи на шампионката. "Онс, поздравления за постигнатото. Ти си вдъхновение за всички нас. Пожелавам ти да спечелиш трофея един ден. Поздравления за теб и за твоя екип, вършите страхотна работа. Невероятно е, че мога да стоя тук пред вас с титлата в ръце след всичко, през което преминах. По това време миналата година бях с гипс. Тенисът е лудост.

Завръщането ми на корта не беше лесно, никога не знаеш какво можеш да очакваш. Първоначално играех на турнири от по-ниска категория и се надявах да се върна отново на най-високото си ниво. Ето че именно това се случва в момента. Искам да благодаря на моя екип, всички вие сте чудесни. Утре с моя съпруг празнуваме една година от сватбата ни, така че това е моят подарък за него. Чувствам се огромна късметлийка, че мога да имам точно тези хора около мен в този момент. Наслаждавах се на изминалите две седмици, бяха много изтощителни, но сега съм изключително горда и щастлива. 

С моя треньор се обзаложихме, че ако завоювам титла от Шлема, той също ще си направи татуировка, така че мисля още утре да идем да си ги направим. Смятам да отпразнувам триумфа с няколко бири тази вечер след тези доста уморителни две седмици. Благодаря на всички за подкрепата!", сподели световната №42, която от понеделник ще дебютира в топ 10 на света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Вондроушова: Това е лудост; преди година бях с гипс, а сега държа трофея в ръце Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | любопитно | маркета вондроушова | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook