Схемата при дамите за Игрите в Токио: Кошмар за Барти и шанс пред Осака

от в 07:20 на 22.07.2021
Калоян Соколов

Олимпийският турнир при дамите събра почти всички най-добри състезателки в света и конкуренцията се очертава да бъде вихрена, а шампионката от Уимбълдън Ашли Барти категорично има от какво да не бъде доволна. Топ поставената ще открие участието си в Токио срещу Сара Сорибес Тормо, която вече завоюва трофей на твърда настилка през сезона.

Впоследствие за световната номер едно е възможен сблъсък с крайно непредвидимата Анастасия Севастова, докато в трети кръг на пътя ѝ вероятно ще застане финалистката от Ролан Гарос Анастасия Павлюченкова, докато в четвъртфиналите Барти би могла да премери сили с Барбора Крейчикова, която надигра по време на скорошния си триумф в Лондон.

В същата половина попадна и Арина Сабаленка, чията дебютна среща с Дона Векич е сред топ събитията на първия кръг. На осминафиналите пък беларускинята би трябвало да срещне младата надежда Елена Рибакина, а Петра Квитова и Гарбинье Мугуруса са сред възможните ѝ съпернички във финалната осмица.

Долната част на схемата е предвождана от Наоми Осака, която ще се завърна на корта за първи път от Ролан Гарос насам. Местната представителка обаче определено ще има време да намери своя ритъм в хода на турнира, защото няма да срещне нито една съперничка от топ 50 в първите си два двубоя. Оттам насетне обаче за бившата номер едно няма да бъде никак лесно, имайки предвид наличието на Ига Швьонтек и Каролина Плишкова в потока ѝ.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата при дамите за Игрите в Токио: Кошмар за Барти и шанс пред Осака Калоян Соколов
Теми:  
Арина Сабаленка | ашли барти | наоми осака | олимпиада | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook