Шет: Джокович е вече различен; вярвам, че този път няма да изпусне Календарния шлем

от в 17:32 на 01.07.2023
Мирела Николова

 

След като Новак Джокович завоюва трофея на Ролан Гарос, отново се заговори за възможността сърбинът да оформи т.нар. Календарен шлем. Според бившата №7 в света Барбара Шет през тази година белградчанинът има по-сериозни шансове да постигне своята най-голяма цел, отколкото през 2021-ва година, когато остана на крачка от това да спечели и четирите турнира от Шлема в една календарна година. Бившата австрийска тенисистка и настоящ експерт на Eurosport коментира и предстоящия Уимбълдън и заяви категорично, че няма кой да спре Джокович по пътя към 24-та титла от Шлема.

"Ако съдим по начина, по който Новак играе от началото на годината, както и по изявите му на Уимбълдън досега, то лесно можем да заключим, че той е най-големия фаворит в Лондон и през този сезон, макар и да не е първи поставен в схемата. Той е изцяло завършен тенисист на тази настилка и без съмнение е играчът, който се придвижва най-добре на трева. Новак изпъква с постоянство и просто няма никакви слабости. Мисля, че единствено той сам може да се победи.

През 2021-ва, когато бе много близо до това да оформи Календарен шлем, той се разпадна психологически заради огромните очаквания към себе си. Сега обаче той разполага с още повече опит особено след проблемите, които имаше заради COVID рестрикциите. Смятам, че в момента той е по-силен от всякога както игрово, така и ментално. 

Сега най-голямата му цел е да спечели четирите турнира от Шлема в една година и мисля, че ще успее, тъй като няма по-добър от него в момента. Той иска да притежава всеки един рекорд, който съществува в тениса. Може би онези няколко турнира, на които не му бе позволено да участва, всъщност имаха изключително ползотворно влияние върху него, защото в момента той е по-свеж и по-мотивиран. Мисля, че е много близо до Календарния шлем, вече е изминал половината път. Не виждам кой ще го победи на Уимбълдън освен ако не се контузи или нещо подобно. Разбира се, никой не иска това да се случи. 

В тенис отношение обаче Новак превъзхожда всички останали. Ще бъде интересно да видим как ще се справи с напрежението на US Open този път, защото със сигурност ще мисли за онзи финал срещу Медведев. Спомням си, че той се разплака по средата на мача, защото осъзна, че не може да понесе това напрежение, но съм сигурна, че този път ще видим различен Джокович", коментира още Шет.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шет: Джокович е вече различен; вярвам, че този път няма да изпусне Календарния шлем Мирела Николова
Теми:  
atp | барбара шет | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook