Шок в Мелбърн! Кенин е на финал на Australian Open, победи фаворитката Барти

от в 06:57 на 30.01.2020
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста на женския тенис Ашли Барти доста шокиращо отпадна на 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Тя бе победена от американката София Кенин, която изненадващо стигна до успеха след 7:6(6), 7:5.

Преди мача никой не очакваше подобна развръзка, тъй като след отпадането на доста от фаворитките австралийката бе считана от мнозина за тенисистката с най-големи шансове да грабне трофея в Мелбърн. Особено с оглед на факта, че играе в родината си.

15-ата в света американка обаче успя да покаже характер и в двата сета и да обърне развоя в тях, макар че бе на губещата позиция.

Това е първи финал в турнир от "Шлема" за 21-годишната София Кенин. 

По време на първия сет нямаше нито един пробив, но в шестия гейм Кенин успя да отрази три точки за пробив при своето подаване и си взе гейма. Така се стигна до тайбрек в който Барти взе аванс от 4:2 точки, а освен това имаше и два сетбола, но в крайна сметка нейната противничка обърна нещата в своя полза.

Във втория сет Барти имаше аванс от пробив почти до самия край. Американката съумя да го върне в десетия гейм и след това в последния гейм проби решително за крайния успех.

В спор за трофея тя ще срещне Симона Халеп или Гарбине Мугуруса, които се изправят една срещу друга в другия 1/2-финал за деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Шок в Мелбърн! Кенин е на финал на Australian Open, победи фаворитката Барти Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | открито първенство на великобритания | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook