Щруф сътвори поредна изненада, отстранявайки Рубльов в петсетова драма!

от в 18:08 на 01.06.2021
Диана Андреева

Още от първия ден на Ролан Гарос изненадите както при мъжете, така и при жените, нямат край. Надпреварата още в първи кръг напуснаха Доминик Тийм, Григор Димитров, Бианка Андрееску, а днес към тази "група" се присъедини и Андрей Рубльов. Руснакът, който макар и да се намираше в страхотна форма преди началото на клей сезона, не показва особено убедителни резултати на червени кортове, а това може да се потвърди и от днешната загуба на световния номер седем. Той отстъпи в петсетова драма на Ян-Ленард Щруф - 6:3 7:6(6) 4:6 3:6 6:4 и по този начин напусна надпреварата още в самото й начало. 

Мачът беше невероятно равностоен, изпълнен с редица обрати, а феновете по трибуните на корта само можеха да се наслаждават на продължителните разигравания, изпълнени с агресивни удари. Срещата започна отлично за германския представител, който запази ранния си брейк аванс до самият край, за да може след малко над 30 минути да изпрати първия сет на сметката си. Втората част се развиваше аналогично, обаче в полза на Рубльов, но точно тогава той показа колебания и позволи на опонента си да навакса пасив от 2:5, за да се стигне до тайбрек. В решаващия дълъг гейм световният номер седем отново доминираше на корта, ала при 5:5 се пропука и предаде сета в полза на своя противник. 

Макар и далеч от най-високото си ниво на игра, Рубльов стабилизира представянето си и заслужено спечели последвалите два сета, което вкара мача в решаваща пета част. Там Андрей разполагаше с психологическото предимство в срещата, но нова доза непредизвикани грешки се оказаха ключови за изхода на двубоя, изпращайки Щруф във втория кръг на Ролан Гарос 2021. Следващото препятствие по пътя на световния номер 47 е Факундо Багнис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф сътвори поредна изненада, отстранявайки Рубльов в петсетова драма! Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | ролан гарос | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook