Шварцман се класира за 1/4-финалите в Париж за трети път в кариерата си!

от в 17:32 на 07.06.2021
Диана Андреева

Диего Шварцман за пореден ден показа тенис на впечатляващо високо ниво и заслужено се класира сред последните осем на Ролан Гарос 2021. Днешната "жертва" на намиращия се в страхотна форма аржентинец е Ян-Ленард Щруф. Мачът продължи близо три часа, но независимо че не му беше никак лесно, световният номер 10 все пак успя да се поздрави с крайния успех, дошъл след 7:6(9) 6:4 7:5. 

В началото на турнира Шварцман се намираше в неприятна серия от четири поредни загуби, но към момента е 1/4-финалст без да е загубил нито един сет. Макар че в миналите си двубои да се справяше безпроблемно, днес Диего бе изправен пред сериозно изпитание, но преодолявайки го, той доказа, че е готов за сблсък с Краля на клея Рафаел Надал или младия италианец Яник Синер. 

Още от първите минути феновете по трибуните имаха възможност да наблюдават много качествен тенис. Продължителни разигравания, надлъгвания от дъното на корта и излизания на мрежата - това бе само част от спектакъла, който двамата тенисисти поднесоха на почитателите на спорта. Но срещата далеч не се развиваше в полза на Шварцман през цялото време. В първата част Диего изоставаше с 5:1 40:15, но след като спаси впечатляващите седем сетбола, той успя да измъкне частта и да я изпрати на сметката си. 

Последвалите геймове също не бяха лишени от интрига. Но Шварцман бе овладял емоциите, които бяха причината за пасивната му игра през първите минути. Аржентинецът започна да бъде много по-агресивен, а с разнообразната си игра той не позволи на противника си да поеме инициативата в разиграванията, като това му донесе и победата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман се класира за 1/4-финалите в Париж за трети път в кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | ролан гарос | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook