Швьонтек бе далеч от най-добрата си игра, но се пребори за победоносно начало в Мелбърн!

от в 11:30 на 16.01.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек откри сезона си с три поредни категорични победи на United Cup, преди да загуби във финалната битка срещу Джесика Пегула, когато напусна корта разплакана. През днешния ден световната №1 отново бе далеч от нивото, на което бяхме свикнали да я виждаме през миналия сезон, но въпреки това тя показа присъщата за себе си борбеност и съумя да пречупи световната №69 Юле Нимайер, за да открие с двусетов успех кампанията си в Мелбърн - 6:4 7:5. Така тя продължава към втория етап на надпреварата, където ще се изправи срещу Камила Осорио Серано.

Топ поставената стартира двубоя далеч под стандартите си, като непредизвиканите грешки от нейна страна изобилстваха. От своя страна обаче, германката също бе изключително непостоянна в изявите си и почти всяко добре конструирано разиграване от нейна страна бе последвано от неточност. Поради тази причина нито една от двете не успяваше да вземе предимство в резултата, но в десетия гейм полякинята показа класата си и след няколко точки, преминали под неин контрол, записа откриващия сет срещу своето име.

Втората част също стартира със затруднения за фаворитката, от чиято ракета пропуските продължиха да валят един след друг. Това доведе до пробив в актива на Нимайер, която стабилизира представянето си в следващите геймове и безпроблемно поддържаше преднината си в резултата. Сервирайки за успеха в сета обаче, световната №69 се поддаде на напрежението, поради което сервисът загуби своята острота и се превърна в лесна плячка за Швьонтек. Полякинята не пропусна да се възползва от тези колебания на опонентката и върна пробива в последния възможен момент, след което запази устрема си и в следващото противниково подаване осъществи нов брейк, с който си подпечата крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек бе далеч от най-добрата си игра, но се пребори за победоносно начало в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook