Швьонтек: В миналото ме беше страх да гледам хората в очите; нямах много приятели

от в 11:47 на 15.01.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек се превърна в истинско явление за WTA Тура през последните 12 месеца, в които завоюва две титли от Големия шлем и постигна серия от 37 поредни победи. Швьонтек спечели първата си "мейджър" титла на едва 19-годишна възраст и винаги е давала вид на състезателка, чиито мисли са заети единствено с играта, но явно това невинаги е било така и полякината е имала много по-сериозни проблеми за решаване от тези на корта, което става ясно от нейния разказ пред "The Players Tribune":

"Може би си мислите, че съм стояла будна по цяла нощ, мечтаейки да се превърна в професионална тенисистка, само че това е далеч от истината. Всъщност просто исках да се чувствам малко по-нормално в социалната си среда, защото съм интровертна личност и винаги ми е било трудно да се впиша. Често за мен е представлявало огромно предизвикателство изобщо да говоря с хората и изпитвах огромно неудобство да гледам някого в очите.

Мразех се заради това и ми беше изключително трудно да завързвам приятелства, но мозъкът ми просто блокираше и не намирах правилните думи да завържа разговор. Никога не съм харесвала празните приказки и съм се опитвала да водя смислени дискусии, ала изискваше сериозно време да се отпусна пред даден човек и преодолях това едва след 18-тата си година, като тенисът има сериозна заслуга, защото чрез него направих много нови познанства и започнах да фигурирам в публичното пространство" - признава световната номер едно.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: В миналото ме беше страх да гледам хората в очите; нямах много приятели Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook