Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън!

от в 17:05 на 13.07.2019
В
Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън! Румънката изигра вероятно най-силния мач в кариерата си, като непредизвиканите грешките от нейната ракета бяха едва три в курса на цялата среща! От друга страна, Серина видимо бе твърде притеснена от няколкото загубени финала в битки за трофеи от Големия Шлем, като днес американката просто не приличаше на себе си. В крайна сметка след едва четири загубени гейма за крайното 6:2 6:2 след само 55 минути игра Симона се поздрави с втория си ,,Мейджър” трофей в своята кариера!

Халеп беше тенисистката, която диктуваше събитията на корта в началните минути. Докато американката често пресилваше ударите си и срещаше неимоверни трудности с намирането на очертанията на корта, Симона се представяше блестящо, като уинърите от нейната ракета не бяха рядкост, а когато Серина все пак съумяваше да намира полето, румънката отговаряше с великолепна контраатака.



Така набързо Халеп поведе с 4:0 гейма, преди Уилямс най-накрая да се запише в резултата на мача. 37-годишната тенисистка имаше и брейкбол в следващия гейм, но отново румънката бе прекалено солидна, заличавайки опасността, а скоро - повеждайки и с 5:1. Последваха два комфортно спечелени сервис гейма, като по този начин Халеп спечели категорично откриващата част.



Във втория сет Серина демонстрира свръх емоционалност, а след всяка спечелена точка американката отприщваше от себе си сякаш нечовешки боен вик. Това леко постресна седмата в света, която изостана с 15:30 в първото си подаване за втората част, но нова порция неточности от ракетата на Серина не дадоха възможност на американката да си помисли за пробив.

Въпреки това 23-кратната носителка на титлите от Големия Шлем държеше все по-високо ниво на начален удар, което я опазваше от инкасирането на критичен брейк в началото на сета. При 2:2 обаче сервисът на Уилямс изведнъж я изостави, което позволи на Халеп да навлиза в разигравания. Отново румънката сътвори чудеса от защита, докато десетата в света често допускаше фрапиращи грешки в близост до мрежата, а всичко това доведе до нов пробив в полза на Симона.



Скоро брейкът бе затвърден, като проблемите на Уилямс се задълбочаваха, а в разиграванията ударите на Серина почти винаги биваха спирани от мрежата. В крайна сметка Халеп достигна до скрита шампионска точка, която бе реализирана след безкомпромисен уинър от бекхенд по правата, а след като и този пробив бе затвърден, втората титла от Големия Шлем в полза на Халеп бе факт!

https://twitter.com/doublefault28/status/1150044095332700160?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook