Скандално мнение на бивш треньор: Надал и Джокович ще спечелят само една титла от Големия шлем през 2021-а!

от в 21:45 на 15.01.2021
Тея Кръстева

Матс Меркел стана треньор по тенис през 2007 г. като член на Adidas Sports Marketing Tennis Division. Меркел имаше възможност да работи с Ернестс Гулбис, Доминик Тийм, Анди Мъри, Фернандо Вердаско, Жо-Вилфрид Цонга, Ана Иванович и Каролине Возняцки.

Говорейки за новия сезон, Меркел заяви, че Новак Джокович и Рафаел Надал няма да спечелят повече от един Шлем, тъй като по-младите състезатели ще намерят начин да откраднат от тях останалите три титли. Германецът вярва, че Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Григор Димитров, Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов и други биха могли да затруднят доминиращото дуо и да намалят шансовете му за големи победи през 2021 година.

Заради пандемията от коронавирус миналата година се проведоха само три надпревари от Големия шлем, като челната тройка ги подели помежду си. Новак Джокович вдигна за осми път титлата на Откритото първенство на Австралия на 1 февруари, преодолявайки тежък трети сет срещу Доминик Тийм на финала. Изходът от мача се реши в пет сета, като сърбинът се сдоби със своя 17-ти голям трофей.

Австриецът се превърна във фаворит за спечелване на US Open през септември, след като топ поставеният Джокович бе дисквалифициран. Трудности обаче се появиха по пътя на Тийм - той трябваше да преодолее съпротивата на Александър Зверев, губейки първите два сета за отрицателно време, преди да се мобилизира в третия и четвъртия, за да вкара мача в пета последна част. Играта беше напълно равностойна и логично изходът й се реши чрез тайбрек, който се оказа накрая в полза на Доминик Тийм. Така австрийският тенисист записа най-големия успех в кариерата си.

Рафаел Надал затвърди господството си на Ролан Гарос, след като спечели 13-ти трофей от общо 16 участия във френската столица! Това беше 20-тата титла за испанеца, с която той изравни рекорда на Роджър Федерер. Интересен факт е, че това беше 4-ият му път, в който стига до победата, без да загуби сет.

Матс Меркел прогнозира само един трофей от Шлема за Рафаел Надал и Новак Джокович през 2021 година.

Тийм, Джокович и Надал кацнаха в Аделаида вчера и ще се подложат на двуседмична карантина, преди да се отправят към Мелбърн за ATP Cup и Australian Open.

"Ще бъде вълнуваща година. Ако тенис сезонът протече нормално и се проведат 4-те надпревари от Големия шлем, мисля, че Новак Джокович и Рафаел Надал няма да спечелят повече от един трофей, оставяйки останалите три на опонентите си. Доминик Тийм е най-големият им съперник; непрекъснато бележи подобрение в играта си. Впечатлен съм от това как трудната ситуация с коронавируса не се отрази върху играта му и той достигна до победата на US Open. Жалко, че не можа да се увенчае и с трофея на финалите на ATP в края на сезона. Александър Зверев има голям потенциал, въпреки че има какво още да се желае от играта му, започвайки с първоначалния удар. Ако намери начин да го подобри, трябва да започне да печели точките си по-бързо. Стефанос Циципас не игра толкова добре през 2020 г., но очаквам много от него през 2021 г., като също от Григор Димитров, Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов ", - смята Матс Меркел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандално мнение на бивш треньор: Надал и Джокович ще спечелят само една титла от Големия шлем през 2021-а! Тея Кръстева
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook