След близо 3 часа битка: Кузманов остана на крачка от основната схема на Уимбълдън

от в 14:34 на 23.06.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов за втора поредна година участва в квалификациите на Откритото първенство на Великобритания, но и през този сезон българинът не успя да намери място в същинската част на надпреварата. След като в откриващите си два мача пловдивчанинът елиминира последователно талантливия британец Чарлз Брум и деветия поставен Педро Качин, днес Мико не успя да се справи със съпротивата на Енцо Куако и напусна турнира на крачка от основната схема. Нашето момче отново показа пословичната си борбеност, ала в хода на двубоя играта му претърпя значителни спадове, които се отразиха на крайния резултат - 2:6 7:6(3) 3:6 2:6.

От самото начало на срещата двамата показваха увереност в действията си и непрекъснато търсеха пътя на атаката. Паритетът бе опазен до 2:2, но тогава последва спад в концентрацията на нашия сънародник, който в опитите си да бъде агресивен, пресилваше ненужно ударите си и често те излизаха извън очертанията на корта. Това бе добре дошло за французина, който се възползва от неточностите на съперника, за да реализира първия пробив в мача. Неубедителните изяви продължиха и в следващия сервис гейм на Кузманов, където Куако оползотвори и втория си брейкбол след неуспешен опит за къса на българина. Така се стигна до аванс от 5:2 в полза на световния №207 и съвсем скоро откриващият сет отиде в сметката на французина.

Този развой на събитията не повлия върху психическата настройка на пловдивчанина, който във втората част значително стабилизира нивото си, подобрявайки насочването на ударите си и елиминирайки грешките. В хода на сета той бе изправен пред общо две опасности от пробив, но показа страхотна вариативност в играта си, миксирайки успешно плоски удари със сечени такива, за да запази равенството в резултата и да вкара частта в тайбрек. Там агресивният му подход му донесе множество дивиденти и благодарение на дълбоките си и високоскоростни форхенди Мико успя да вземе ранна преднина от 4:1, след което не срещна затруднения в това да затвори сета в своя полза.

Третата част започна позитивно за родния ни представител, който, възползвайки се от колебанията на Куако, спечели още дебютното противниково подаване. Щастието на нашето момче обаче не трая дълго, тъй като последва един от най-слабите му сервис геймове, след който инкасира моментален рибрейк. Проблемите на начален удар за българина продължиха и макар да отрази три възможности за пробив в шестия и осмия гейм, то при четвъртата допусна грешка и французинът осъществи късен брейк, оказал се решителен за изхода на сета.

В началото на четвъртата част втората ни ракета загуби ритъма в играта си и след серия от непредизвикани пропуски инкасира пробив още в първия си сервис гейм. Представянето му продължи да не бъде на необходимото ниво и нова порция неточности на Кузманов доведоха до втори пробив в актива на Куако. От своя страна, французинът бе непоколебим в изявите си на начален удар и не оставяйки каквито и да било шансове на нашия сънародник да мисли за обрат, скоропостижно сложи точка на битката след точно 2 часа и 42 минути престой на корта.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 3 часа битка: Кузманов остана на крачка от основната схема на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook