След два висококачествени сета: Контузия спря Раонич и прати Де Минор в следващия кръг на АО

от в 12:38 на 15.01.2024
Мартин Петков

Един от най-очакваните мачове от първия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън, изправил Алекс де Минор и Милош Раонич, оправда сериозния зрителски интерес, но приключи злощастно след отказване на канадеца. Качеството на тенис, което ни предоставиха двамата състезатели в хода на сет и половина от сблъсъка, бе повече от впечатляващо, ала в крайна сметка тялото на бившия финалист от Уимбълдън на практика го предаде и той преустанови участието си в двубоя при резултат 6:7(6) 6:3 2:0 в полза на местния любимец.

По този начин световният номер 10 продължава напред към втория етап в Мелбърн, където му предстои да премери сили с Матео Арналди.

Началото на двубоя бе повече от позитивно за някогашния представител на топ 10, който подхождаше със завидно самочувствие в разиграванията и пласираше сериозен брой печеливши удари, докато същевременно онагледяваше класата на сервиса си, трупайки ас след ас на сметката си. Именно тази стабилност гарантира на Раонич спокойствие в миговете му на собствено подаване, като той неведнъж притисна Демона на ретур и разполагаше с общо три брейкбола, ала до пробиви така и не се стигна, което ни отведе до закономерен тайбрек.

В него двамата състезатели вървяха точка за точка до момента, когато гигантът сбърка наглед рутинен форхенд от центъра на корта и инкасира минипробив, но мигновено австралиецът му върна "жеста" с двойна грешка и равенството остана на почит при 5:5. Впоследствие Де Минор се сдоби със сетбол, който Раонич заличи посредством поредния си ас, преди бившият финалист от Уимбълдън да придобие инициативата в размените от основната линия, за да отмъкне успеха в откриващия сет.

Още на старта на втората част ясно се забелязаха проблемите от физическо естество, които тормозеха канадеца, като той все по-трудно се придвижваше по корта и далеч не бе равностоен на младежа в разиграванията. Именно това в дългосрочен план повлия негативно върху цялостното представяне на Раонич, който скоропостижно се пречупи на собствен сервис и предаде подаването си в актива на местния любимец, който оттам насетне пое контрол върху събитията и макар да бе застрашен от това да се раздели с аванса си в резултата, спаси брейкбол и поднови равенството в отделните части. Трудностите за канадеца обаче останаха на дневен ред и в началото на третия сет, като той инкасира ранен пробив и се почувства принуден да се откаже преждевременно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След два висококачествени сета: Контузия спря Раонич и прати Де Минор в следващия кръг на АО Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | алекс де минор | милош раонич

Коментари





Следвайте ни в Facebook