След преболедуването на COVID-19: Беретини бе безпощаден в първия си мач в Гщаад

от в 18:22 на 21.07.2022
Мирела Николова

Матео Беретини се намираше в страховита форма преди Уимбълдън, след като нямаше загуба на трева и бе спечелил всеки един от деветте си мача на зелено през този сезон, което го нареждаше сред основните фаворити за трофея в британската столица. Няколко часа преди началото на първия си двубой в Лондон обаче италианецът съобщи, че е принуден да се оттегли от надпреварата поради факта, че пробата му за COVID-19 се е оказала положителна.

Това обаче не се отрази на представянето му през днешния ден на старта на турнира в Гщаад, където стартира с безкомпромисна победа над Ришар Гаске, постигната за час и половина престой на корта и завършила с категоричното 6:4 6:4. В битка за място в полуфиналната фаза на турнира световният №15 ще се изправи срещу петия поставен в схемата Педро Мартинес.

Двубоят стартира равностойно, като и двамата състезатели демонстрираха стабилна игра от дъното на корта и паритетът се запази до 4:4. Тогава обаче по-високоранкираният тенисист повиши нивото си на посрещане и се възползва от колебанията на съперника си, чиито плитки удари позволяваха на италианеца да вземе преимущество в разиграванията, което доведе до късен пробив, предрешил изхода на сета в негова полза.

Беретини продължи да бъде по-инициативният от двамата и във втората част, където често можехме да го видим да ускорява топката от форхенд, принуждавайки опонента да влиза в отбранителна позиция. Макар Гаске да спаси три брейкбола в началото на сета, то в седмия гейм не успя да се спаси от връхлитащата го мощ от отсрещната страна и инкасира брейк, позволил на втория поставен да се откъсне с 3:5, а впоследствие и да затвори мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След преболедуването на COVID-19: Беретини бе безпощаден в първия си мач в Гщаад Мирела Николова
Теми:  
atp | гщаад | матео беретини | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook