След успеха над Швьонтек: Корне не успя да продължи победния си ход и напусна Уимбълдън

от в 20:37 на 04.07.2022
Мирела Николова

Ализе Корне сътвори най-голямата изненада дотук на Уимбълдън, спирайки серията от 37 поредни победи на световната №1 Ига Швьонтек в третия етап. Французойката обаче не успя да затвърди успеха си, след като през днешния ден отстъпи на световната №44 Айла Томлянович след оспорвана трисетова битка. Представителката на Австралия демонстрира отлична игра във всяка зона от корта и същевременно да се възползва от множеството непредизвикани грешки на своята съперничка, оформяйки крайното 4:6 6:4 6:3, за да намери място в четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Великобритания за втора поредна година. В битка за продължаване към полуфиналите родената в Загреб тенисистка ще се изправи срещу поставената под №17 в схемата Елена Рибакина.

Двубоят стартира по великолепен начин за Корне, която отново налагаше агресивния си стил на игра, предизвиквайки неточности от противниковата страна. Това ѝ помогна да осъществи ранен пробив, благодарение на който се откъсна напред с 4:1. Непредизвиканите пропуски на Томлянович валяха един след друг и ѝ попречиха да осъществи обрат в сета, който след серия от четири поредни пробива в края отиде в сметката на французойката.

Проблемите от сервис за двете състезателки се пренесоха и във втората част, където почти всеки един сервис гейм се превръщаше в тежко изпитание за съответната тенисистка. Все пак австралийската представителка успя да стабилизира представянето си и същевременно да се възползва от зачестилите грешки на противничката, за да реализира късен брейк, допринесъл за изиграването на трети сет.

В него инициативата още от самото начало бе на страната на Томлянович, която подобри играта си във всеки един аспект. Тя демонстрираше стабилност както на сервис, така и на ретур, което в комбинация със солидното ѝ представяне от основната линия доведе до комфортна преднина от два пробива и 5:1. Единственият елемент от играта на Корне, който ѝ носеше успех във финалната част, бе представянето ѝ в близост до мрежата, но това далеч не се оказа достатъчно, за да бъде спряна австралийката към втори пореден четвъртфинал на Свещената трева.

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
След успеха над Швьонтек: Корне не успя да продължи победния си ход и напусна Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | айла томлянович | ализе корне | Обзори | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook