След успеха над Тийм: Баез разгроми и Рубльов, за да оформи аржентински финал в Бощад!

от в 17:00 на 16.07.2022
Калоян Соколов

Себастиан Баез категорично е едно от откритията на тазгодишния сезон, след като само допреди няколко месеца се изявяваше единствено в Чаладжъра Тура и беше извън топ 100 на света, а в момента е под номер 34 в класацията и може да се похвали с трофея от ATP надпреварата в Ещорил. 170-сантиметровият аржентинец е често сравняван със сънародника си Диего Шварцман, но определено притежава далеч по-мощен форхенд, както и начален удар.

Баез може да не разполага с особено добри физически данни за тенисист, но е изключително техничен и бърз в движението си по корта, което го превръща в огромна заплаха на червени кортове и през тази седмица показва нагледно защо е считан за един от най-големите млади таланти в играта. Южноамериканецът постигна впечатляващи победи на турнира в шведския град Бощад, след като победи изявени клей кортъри от ранга на Фабио Фонини и Алехандро Давидович Фокина, а вчера надви самия Доминик Тийм.

Днес пък 21-годишният състезател постигна първата си победа над представител на топ 10, надигравайки руснака Андрей Рубльов с категоричното 6:2 6:4. Световният номер 8 не можа да се противопостави в нито един момент на своя опонент, докато младокът изигра най-силния си мач в кариерата и заслужено намери място в сблъсъка за трофея.

Рубльов се опита да наложи добре познатото си високо темпо, но аржентинецът достигаше до всеки един опит за завършващ удар от страна на втория поставен. Така фаворитът беше принуден непрекъснато да прави допълнителни удари, което сериозно го изнерви и той влезе в изцяло саморазрушителен режим, а това беше добре дошло за Баез, чиято стабилност от дъното на корта му позволи да осъществи два пробива и с лекота да запише откриващия сет на своята сметка.

Руснакът се опита да контролира агресията си във втората част, ала беше тотално надигран в множеството тежки разигравания между двамата, които често приключваха със страхотни контра изпълнения от ракетата на непоставения тенисист. По-високоранкираният играч отново загуби контрол над емоциите си и грешките изобилстваха в неговите отигравания. Това помогна на южноамериканеца да се откъсне напред с 4:1 гейма и наглед всичко изглеждаше решено, но Рубльов извенъж започна да пласира уинъри от всяка една позиция на корта и изравни за 4:4. В крайна сметка Баез не позволи да се стигне до някакъв по-сериозен обрат и напълно заслужено се поздрави с успеха, триумфирайки в следващите два гейма.

По този начин ще станем свидетели на изцяло аржентински финал, тъй като Франсиско Серундоло не остави никакви шансове на Пабло Кареньо Буста в първия мач за деня и зaслужено ще има шанс да завоюва първата си титла на ниво ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Тийм: Баез разгроми и Рубльов, за да оформи аржентински финал в Бощад! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | бощад | Обзори | себастиан баез | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook