След успеха над Томова: Сакари не спечели нито сет срещу световната номер 103

от в 18:28 на 01.07.2022
Владислав Риждов

Мария Сакари имаше колебливи последни няколко месеца, но нещата се промениха в началото на сезона на трева. Гъркинята достигна до полуфиналите в Берлин и очакванията бяха за силно представяне на Уимбълдън. В Лондон тя направи обещаващ старт, записвайки две последователни победи, включително и такава срещу Виктория Томова в предишния кръг. Днес пък световната номер 5 имаше наглед преодолимо препятствия в лицето на ветеранката Татяна Мария, само че германката поднесе поредния сензационен резултат в хода на седмицата и не даде нито сет на именитата си опонентка - 6:3 7:5.

Първите минути на двубоя по никакъв начин не предвещаваха да станем свидетели на подобна развръзка. Сакари имаше лек превес в началото и бе много близо до това рано да си извоюва преднина, но пропусна и трите си брейк шанса. Впоследствие двете бяха достатъчно солидни в своите половини, за да поддържат паритета налице, но в самия край статуквото на корта изненадващо бе нарушено от ветеранката. Мария, в чийто арсенал присъстват предимно слайс ударите, превърна в пробив още първата възможност, до която достигна, а след това със сервис гейм на нула се доближи една стъпка по-близо до победата.

Сакари бе близо до това да предаде още дебютния си сервис гейм във втората част, но се окопити, и обърна позицията на корта в своя полза - 3:0. Бившата номер 3 в света изглеждаше в пълен контрол над случващото се и не закъсня моментът, когато сервира за изравняване на резултата - 5:2. Тогава обаче Сакари регистрира неочакван спад, който върна в играта 34-годишната германка. Мария продължи да тормози съперничката си със своя стил на игра и намаляваше шансовете на Сакари до минимум. Бившата номер 46 навлезе в отлична серия, печелейки всеки един гейм до края, за да поднесе една от най-големите сензации в тазгодишното издание на турнира. С победата си пък Мария се превърна в най-възрастната състезателка, която достига до 1/8-финалите в надпревара от Шлема със своите 34 години и 328 дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Томова: Сакари не спечели нито сет срещу световната номер 103 Владислав Риждов
Теми:  
мария сакари | обзор | татяна мария | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook