След злощастния край на Ролан Гарос: Алкарас внесе яснота за предстоящия сезон на трева

от в 14:11 на 14.06.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас не планира да си взима почивка от Тура заради възникналите физически проблеми, които му попречиха в полуфиналната битка срещу Новак Джокович на Откритото първенство на Франция. Роденият в Мурсия тенисист вече е обърнал поглед към сезона на трева, което става ясно от последната му публикация в социалните мрежи, където чрез серия от емотикони показа, че очаква с нетърпение да започне участието си на предстоящия АТР 500 турнир в Куинс. Надпреварата ще стартира на 19 юни и ще бъде единственият подготвителен турнир за него преди Уимбълдън. 

Припомняме, че испанецът не издържа физически в полуфиналния сблъсък с Джокович в Париж, където след 2 часа и половина първокласен тенис получи схващане в мускулите на цялото си тяло и в последните два сета от срещата не можа да остане конкурентоспособен на именития си противник. Впоследствие пък личният му лекар Хуанхо Лопес допълнително притесни феновете на младока, разкривайки как в хода на двубоя 20-годишният състезател не само е получил крампи, но е изпитал и известен дискомфорт в лявата китка, поради което е трябвало да се подложи на допълнителни изследвания.

По всичко личи обаче, че резултатите от преминатите тестове носят добри новини за Алкарас и той няма да прави промени в календара си. През миналия сезон испанецът взе участие единствено в Откритото първенство на Великобритания, където достигна до осминафиналнта фаза, допускайки поражение от Яник Синер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След злощастния край на Ролан Гарос: Алкарас внесе яснота за предстоящия сезон на трева Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook