Следващата съперничка на Томова: Световната №5 и двукратна полуфиналистка от Шлема

от в 16:12 на 28.06.2022
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на Великобритания приключи по възможно най-неприятния начин за Григор Димитров, който получи контузия още в откриващия си мач и бе принуден да се откаже от турнира, но въпреки това българското участие в Лондон продължава. Това е факт благодарение на първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която на старта надделя над бившата №20 в света Дария Савил в оспорвана трисетова битка, за да постигне победа на старта на надпреварата за втори път в своята кариера.

При предходното си участие във втория кръг на Уимбълдън през 2018 г. нашата сънародничка бе спряна от 23-кратната "мейджър" шампионка Серина Уилямс, като сега задачата ѝ няма да бъде особено по-лесна, тъй като на пътя ѝ застава световната №5 Мария Сакари. За да си осигури мач с Вики, днес гъркинята преодоля с лекота съпротивата на тръгналата от квалификациите австралийка Зоуи Хайвс, поздравявайки се с безапелационното 6:1 6:4 за по-малко от час и четвърт престой на корта.

Върховото класиране на Сакари в ранглистата е третата позиция, която достигна по-рано през тази година след финалите в Санкт Петербург и Индиън Уелс. Освен това тя може да се похвали със спечелването на една WTA титла от турнира в Рабат през 2019 г., както и с участието си на два "мейджър" полуфинала през миналия сезон - на Ролан Гарос и на US Open. Уимбълдън далеч не е сред успешните надпревари за представителката на западната ни съседка, тъй като най-доброто ѝ постижение в турнира е трети кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващата съперничка на Томова: Световната №5 и двукратна полуфиналистка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | мария сакари | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook