Следващият опонент на Григор: Играч, срещу когото българинът е с отрицателен баланс

от в 17:24 на 16.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава да се представя на изключително високо ниво от началото на годината и след два безупречно проведени мача през настоящата седмица намери място на своя първи четвъртфинал за сезона в Ротердам. В откриващия кръг най-добрият ни тенисист преодоля безпроблемно съпротивата на Аслан Карацев, след което в осминафиналната фаза наложи волята си над световния №10 Хуберт Хуркач в два последователни тайбрека.

Съперникът на българина в битката за място в полуфиналите бе определен от сблъсъка, противопоставящ един срещу друг Максим Креси и Алекс де Минор. Двамата състезатели сътвориха много оспорван двубой, превърнал се в сблъсък на стилове между изключително агресивния подход на американеца и дефанзивната игра на австралийския представител. В крайна сметка обаче Де Минор показа по-голямо постоянство в изявите си и след 2 часа престой на корта успя да надделее, поздравявайки се с победа в три части - 7:5 3:6 6:3.

От началото на сезона австралиецът има 4 успеха и 2 загуби, като една от победите му е постигната над Рафаел Надал на United Cup. На Откритото първенство на Австралия местният любимец достигна до осминафиналната фаза, където обаче бе напълно обезличен от бъдещия шампион Новак Джокович, който му отпусна едва пет гейма. В кариерата си Де Минор може да се похвали със спечелването на общо шест трофея, пет от които завоювани на твърда настилка. Най-доброто му класиране в световната ранглиста е №15, до което се изкачва в средата на 2021-ва година. 

До момента Димитров и Де Минор имат общо три изиграни срещи, като две от тях са завършвали с успех за представителя на Австралия. Нашето момче триумфира в първия двубой помежду им, състоял се в осминафиналите на US Open през 2019, след което обаче допуска две последователни поражения съответно в Антверпен през 2020-а и на Мастърса в Канада през 2022-ра. Трябва да отбележим обаче, че всяка от двете победи на световния №25 е дошла след оспорвана битка, а за нас остава да се надяваме, че през утрешния ден родният ни представител ще успее да спре негативната си серия срещу въпросния опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият опонент на Григор: Играч, срещу когото българинът е с отрицателен баланс Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | бгтенис | григор димитров | максим креси | Обзори | ротердам | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook