Следващите съперници на българите на АО: Какво трябва да знаем за тях?

от в 19:40 на 11.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден бе повече от успешен за родните ни представители в Мелбърн, които стартират от квалификациите на първата за годината надпревара от Големия шлем. Димитър Кузманов и Виктория Томова откриха участието си на Аустрелиън Оупън с трисетови победи и в сряда предстои отново да излязат на корта в търсене на място в последния квалификационен кръг.

Мико, за когото успехът над Даниел Мазур бе дебютен такъв на "мейджър" турнир, ще опита да повтори днешното си постижение и да постигне нова победа в "Мелбърн парк", като негов следващ съперник ще бъде Тобиас Камке. Единствената среща между двамата датира от септември миналата година, когато те се изправят един срещу друг на старта на пресявките на Чаланджъра в Биел, като победител излиза Камке.

Германецът вече може да бъде причислен към ветераните в Тура, тъй като е на 35-годишна възраст и кариерата му приближава своя залез. Камке може да се похвали с достигане до 64-тата позиция в световната ранглиста, но това се случва преди близо 11 години. Сега той е далеч от тези си дни и заема незавидното 254-то място, което го оставя на точно 50 позиции зад втората ни ракета в класацията на АТР. През последните години Камке се изявява главно на надпреварите от сериите "Чаланджър", като загубите му в ранните кръгове са изключително често срещано явление. 

Първата ни ракета при жените Виктория Томова я очаква двубой с млада състезателка в лицето на 22-годишната Кейти Суон, която е завоювала 8 титли от веригата на ITF. Възходът ѝ започва още като тийнейджърка, когато тя прогресира до 163-тата позиция в ранглистата и бързо се превръща в една от обещаващите тенисистки за Великобритания. Впоследствие обаче устремът ѝ спира и тя така и не успява да надскочи това си класиране до ден днешен, когато заема 246-ото място. Суон определено се чувства комфортно на кортовете в "Мелбърн парк", тъй като през 2015-а година играе на финала в турнира при девойките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващите съперници на българите на АО: Какво трябва да знаем за тях? Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2022 | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook