Смяната на поколенията е факт: Алкарас - Рууд е най-младият финал на Шлем от 20 години

от в 18:01 на 11.09.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ни показа нагледно, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце, тъй като, въпреки че представителите на Голямата тройка не бяха сред главните действащи лица в турнира, станахме свидетели на редица вълнуващи двубои с участието на талантливи млади играчи. Сред тях най-силно се откроиха 19-годишният Карлос Алкарас и 23-годишният Каспър Рууд, които заслужиха мястото си във финалния сблъсък и днес ще се изправят един срещу друг в битка както за трофея в Ню Йорк, така и за първото място в световната ранглиста.

Въпросната среща е явно доказателство за смяната на поколенията в тениса, след като сумата от годините на двамата финалисти е най-ниската от 20 години насам, когато през 2002-ра в сблъсъка за титлата на Уимбълдън се срещнаха Лейтън Хюит (21 години) и Давид Налбандиян (20 години). 

Освен това днешният мач ще бъде и вторият най-млад финал в цялата история на US Open, а водеща позиция във въпросното подреждане заема финалната битка през 1990-а, противопоставяща две американски тенис легенди в лицето 19-годишният Пийт Сампрас и 20-годишния Андре Агаси.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смяната на поколенията е факт: Алкарас - Рууд е най-младият финал на Шлем от 20 години Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карлос алкарас | каспър рууд | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook