Смущаващи новини за отбора на Света: Кирьос няма да играе на Laver Cup 2022

от в 18:31 на 02.08.2022
Мирела Николова

Демонстративната отборна надпревара Laver Cup се превърна в една от любимите на мнозина любители на тениса, тъй като предоставя възможност някои от звездните имена в този спорт да обединят сили и да се състезават рамо до рамо. Тазгодишното издание на турнира ще бъде още по-бляскаво, тъй като покана за участие са приели всички членове на Голямата четворка и от 23 до 25 септември ще можем да наблюдаваме Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри като съотборници в отбора на Европа.

Така тимът на Света, който никога не е триумфирал в досегашната четиригодишна история на състезанието, изглежда така, сякаш има цяла планина за катерене пред себе си, а задачата на отбора, воден от Джон Макенроу, допълнително се усложнява поради факта, че през този сезон няма да може да разчита на помощта на винаги непредсказуемия Ник Кирьос, който бе неотлъчна част от състезанието през изминалите години. Австралиецът направи изключително силен рейд към финала на Уимбълдън, което в комбинация с факта, че е побеждавал всеки един от Четиримата големи, можеше да създаде известни проблеми на противниковия отбор.

Вместо да играе в Лондон обаче, Кирьос е избрал да се отдаде на почивка в родината си заедно със своето семейство и приятелката си Костен Хатци, както самият той обяви в официалния си профил в Instagram, оповестявайки следното: "Само искам да ви съобщя, че тази година няма да участвам на Laver Cup! Ще прекарам това време вкъщи заедно със семейството ми и моята красива приятелка".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смущаващи новини за отбора на Света: Кирьос няма да играе на Laver Cup 2022 Мирела Николова
Теми:  
atp | лейвър къп 2022 | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook