София Кенин завладя Мелбърн!

от в 12:35 на 01.02.2020
Димитър Беловски

София Кенин победи Гарбине Мугуруса на финала на Australian Open, с което завоюва своята първа титла от Големия Шлем! Тя надигра далеч по-опитната си опонентка с 4:6, 6:2, 6:2.

Мугуруса навлезе в мача по-бързо и успя да пробие за 1:2. Последва размяна на геймове, а малко по-късно Кенин изравни за 4:4, с което върна интригата в двубоя. Американката обаче веднага допусна нов пробив и в десетия гейм испанката сервираше за спечелване на сета. Мугуруса пропусна един сетбол, но при втория световната №32 успя да затвори сета.

Във вторият сет 21-годишната американка заигра доста по-силно и успя да пробие за 3:1, а след това и за 6:2, с което затвори сета, а с това изравни и сетовете.

В третата част при 2:2 испанката достигна до три точки за пробив, Кенин успя да ги неутрализира и впоследствие спечели гейма си. В следващият сервис гейм на Мугуруса, Кенин бе много концентрирана и успя да пробие за 4:2 и 6:2 и така завоюва най-големия успех в кариерата си.

Това беше първи подобен финал в кариерата на 21-гоидшната тенисистка, а испанката спечели трофеите на Ролан Гарос през 2016 година и на Уимбълдън през 2017 г.

Любопитният факт относно финала беше, че за първи път от 41 години насам нямаше представителка на топ 10. Мугуруса в момента е 32-ра в света, докато Кенин е 15-а.

От понеделник американката ще запише рекордно класиране в ранглистата и ще дебютира в топ 10. Кенин ще застане на 7-ма позиция, прогресирайки с 8 места. От своя страна Мугуруса ще изкачи цели 16 позиции и ще застане на 16-о място в класацията на WTA.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
София Кенин завладя Мелбърн! Димитър Беловски

Коментари





Следвайте ни в Facebook